Magyar lelet A Világ Múmiái kiállítás legérdekesebb szenzációja

A Világ Múmiái,Világ Múmiái,múmia kiállítás,múmia kiállítás budapest Forrás: Getty images
Tudtad, hogy ennek az utazó kiállításnak az egyik legérdekesebb szekciója a természetes módon mumifikálódott váci múmiából áll?

Ahogy festményeket, szobrokat, úgy múmiákat is cserélnek, adnak/vesznek bérbe egymásnak múzeumok, kiállítás szervezők. Így jött létre a világ egyik legérdekesebb “utazó kiállítása”, a Világ múmiái, melynek egy nagyon különleges szeletét épp hazai, ráadásul nem is olyan rég felfedezett természetes módon mumifikálódott holttestek adják, amelyeket a váci Fehérek templomának 1994-es felújítása során fedeztek fel egy rég elfeledett földalatti kriptában. (Erről készült videó cikkünk alján tekinthető meg)

Az augusztus 16-tól megtekinthető kiállításon ezeken kívül Ókori egyiptomi, inka, középkori német múmiákat lehet megtekinteni. A több száz lelet között az egyik legérdekesebb von Holz báró, a harmincéves háború alatt elhunyt német nemesember mumifikálódott teste. Az emberek mellett a tárlat részeként egyiptomi állatmúmiákat is bemutatnak.

A kiállításra érdemes legalább 2 órát szánni, hogy megtudjuk hogyan öltözködtek, mit ettek, milyen betegségek sújtották őseinket.

Ha nem csak ledarálni szeretnéd a kiállítást, hanem komolyan érdekel, esetleg iskolai csoportot hozol a kiállításra vagy a saját gyerkőcödet látnád el érdekes infókkal, érdemes napokkal előtte letölteni ezt a kis kiadványt, és a vége felé lévő feladatokat el is végezni. Így sokkal érthetőbb és élvezetesebb lesz a kiállítás.