A világ legjobb rántottája: krémes, selymes és lágy

készíts,recept,rántotta,tojás,samin nosrat
Forrás: A szerző felvétele

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Néhány apró trükk, és finomabb rántottát készíthesz, mint valaha. Öt perc az egész!

Az úgy kezdődött, hogy kaptam egy jó vastag könyvet:


készíts,recept,rántotta,tojás,park kiadó,samin nosrat
forrás: Park Könyvkiadó

Szakácskönyv? Írásos főzőtanfolyam? Gasztronómiai tudástár? Nem is tudom, egyik sem vagy mindegyik. Mivel egyre szenvedélyesebben érdekel a főzés, felcsillant a szemem. Esténként is ezt olvastam, még a legfárasztóbb napjaimon is, amikor csak kábé éjfél és negyed egy között volt erőm könyvet venni a kezembe.

Azt kell mondanom, fantasztikus könyv. Igen, fura a címe. Hogy lehet már ilyen címet adni egy könyvnek? Hát úgy, hogy Samin szerint ez a négy tényező az, ami meghatároz egy ételt. És képes külön-külön, vastag fejezeteket szentelni ezeknek. Azt tervezem, hogy még egyszer el fogom olvasni a könyvet, hogy még mélyebben megértsem, de bizonyos dolgokat már most is másképp csinálok, mint korábban, és az eredmény (az étel) máris meghálálja a legapróbb odafigyelést is. Hogy csak néhány példát említsek: a húst egy nappal az elkészítés előtt besózom; olajban vagy vajban sütésnél először az üres serpenyőt melegítem fel; az étel ízvilágát is mérlegelem, amikor sütéshez zsiradékot választok (és ha elfogy a mostani sóm, abból is másmilyet veszek legközelebb).

Samin Nosrat

1979-ben született Amerikában, iráni szülők gyermekeként. Főleg perzsa konyhán nőtt fel, és felnőtt koráig nem is tudott főzni. Angol szakra járt a Berkeley Egyetemre. Másodéves hallgató korában elköltött egy vacsorát egy fél vagyonért a város kultikus éttermében, a Chez Panisse-ban, és megpecsételődött a sorsa. Másnap asztalleszedői állásért folyamodott az étteremben, ahová fel is vették. Így kezdődött. Samin ma főzőtanfolyamokat vezet, van egy rovata a New York Times-ban és csinált egy Netflix-sorozatot is. Idén márciusban bejelentette, hogy hamarosan érkezik a második könyve is. Ja, és a Time magazin idén a világ 100 legbefolyásosabb embere közé választotta…

samin nosrat,készíts,rántotta,tojás,recept
forrás: Pinterest

A könyv második részében receptek találhatók, de időnként Samin menet közben is elpöttyint egy-egy receptet, csak hogy illusztráljon egy-egy folyamatot. Ilyen a mindössze tizennégy sorban leírt rántotta is a Fehérjék és hő fejezetben. Kedvem támadt megcsinálni, és azt kell mondanom, hogy a legfinomabb rántotta, amit valaha ettem. Másodszor is megcsináltam: ugyanolyan finom lett. Vajon min múlik? Az alacsony lángon? A vaj használatán? A citromon? A kevergetésen? Apróságok, igaz? De hát – mint tudjuk – az ördög a részletekben rejlik.

Íme, a világ legfinomabb rántottája:

Nézd meg a galériánkat> 8 kép
A világ legfinomabb rántottája Samin Nosrat receptje alapján (Forrás: Samin Nosrat: Só, zsír, sav, hő, Park Könyvkiadó)

Olvasd el ezt is:

Tovább olvasok
A legszexisebb női frizurák 40 felett

Egy szuper hajvágás és színválasztás csodákra képes. Mutatjuk, hogy hogyan! Az instyle.hu összeállítása.

Híres emberek, akik ki vannak akadva a közösségi médiától

A hírességek életében kimondottan fontos a közösségi média, hiszen azon keresztül tudják elérni a rajongóikat. De gondoltátok volna, hogy vannak sztárok, akik utálják a közösségi platformokat?

Randizni válás után, negyven fölött – még csak most jön a legjobb rész!

Nem árt végigvenni, hogy mi mindent csinálj másképp, ha hosszú idő után térsz vissza a társkeresés színterére.

Az SSD-k működési jellemzői

Az SSD ára mára szinte egy árban van a HDD-vel. Az SSD meghajtókban mind a beépített, mind a hordozható kiviteleknél RAM modulok biztosítják az adattárolást. Ennek köszönhetően teljes mértékben immunisak a külső fizikai behatásokkal szemben.

Gyermek fogszabályozás - kényelmes és trendi megoldás

A fogszabályozás a gyermekek körében már korántsem olyan kellemetlen téma, mint ezelőtt akár egy évtizeddel volt. A modern gyermek fogszabályozás a pozitív egészségügyi hatások biztosítása mellett már esztétikai szempontból is teljes mértékben kielégítő kezelésnek számít.

Megjelent a novemberi Éva – JOY-napok kuponfüzettel

A címlapon Korok Fatima búvár, aki nemrég világbajnoki aranyérmet nyert szabadtüdős mélymerülésben. Olvasd el a főszerkesztő ajánlóját a novemberi Évához! És persze őrizd meg a 10–70%-os kedvezményeket tartalmazó JOY-napok kuponfüzetet, amelyet november 7-10 között használhatsz fel.

Kutyaeledel a boldog kutyákért

Felelős kutyatartóként bizonyára egyetérthetünk abban, hogy kedvenced egészsége és jólléte a legfontosabb, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy minőségi eledellel kínáld. Ötven év tapasztalata és a kiemelkedő német technológia a biztosíték arra, hogy a Happy Dog kutyatáppal házi kedvenced a legjobbat kapja.

Új örület: a magzat nemét megünneplő parti

Egyre nagyobb a felhajtás a születendő baba neme körül. A legújabb trend, hogy leendő szülők látványos parti keretében fedik föl a család és a barátaik előtt, kisfiú vagy kislány mocorog a mama pocakjában. Az ötletes és megható megoldásokon néhányan az egészen extrém megoldásoktól sem riadnak vissza.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

A KARÁCSONY GYORSAN BEKÖSZÖNT – LEPD MEG MAGAD MOST EGY ELŐFIZETÉSSEL! 10+1 (ADVENT) LAPSZÁM 7645 FT HELYETT 4590 FT.

Csak 4590 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem