A szülői értekezlet valójában egy háromórás kabaré

muppet show,béka,polc,könyvek,nevetés,breki Forrás: Unsplash
Valahogy nagyon hamar eljött megint az idő, amikor nekünk, szülőknek is be kell ülni az iskolapadba kornyadozni... Ilyenkor csak úgy záporoznak a poénok – még ha nem is mindig annak szánták őket.

Tagadhatatlan, hogy a szülői értekezleteknek vannak előnyei is. Az egyik például az, hogy az ember megérti, a gyereke miért unja annyira azt, hogy az iskolában kell ülnie. Furcsa, hogy amikor már e-naplóban tájékozódunk a gyerek osztályzatairól, webes felületen fizetjük be a menzai ebédet, akkor erre még nem találtak ki valami korszerűbb és hatékonyabb formát. Mert értem én, hogy fontos a személyes találkozás, de az talán lehetne valahogy kötetlenebb formában (például nem szemben állunk – vagyis ülünk – egymással, a pedagógus és a szülők, ez talán segít megerősíteni azt az érzést, hogy egy frontot alkotunk – vagy legalábbis úgy lenne ideális). Amúgy pedig a tájékoztató funkciót át lehetne vinni a digitális platformokra.

És akkor nem járnánk így:

De azért vannak a szülőiknek további előnyei is: például gondoskodnak szórakoztató pillanatokról, amikről aztán otthon be lehet számolni a családtagoknak és így kiválóan le lehet vezetni az 1-2-3 órás üldögélés alatt felgyülemlett feszültséget: