Jófajta appok, amikkel vidám perceket szerezhetsz magadnak

app,applikáció,okostelefon,szórakozás Forrás: GettyImages
Alapból senkit nem biztatnék arra, hogy nyomkodja a telefonját, de néha jólesik egy kis online móka, ami kiszakít a hétköznapok valóságából. Mutatok is néhány appot, amivel karantén idején is szívesen szórakoztatom magamat és a barátaimat.

FaceApp – ha érdekelne, hogyan nézel majd ki 30-40 év múlva

A napokban belefutottam a FaceApp-ba, amivel készíthetsz magadról egy fotót, vagy fel is töltheted egy korábbi képedet a telefonodról. Ezután már csak ki kell választanod egy funkciót, amivel majd manipulálod. Például újragondolhatod a frizurád, megváltoztathatod a hajszíned, öregítheted és fiatalíthatod is magad, és olyan sminkeket is kipróbálhatsz, amit a való életben sose tennél. Elképesztően vicces és élethű képek készülhetnek rólad az app által.

faceapp,applikáció,okostelefon
Forrás: Google play

FaceApp

Madárhatározó – ha szereted a természetet, és tanulnál valami újat

Évek óta használom a madárhatározó applikációt, ha épp nem tudom, hogy melyik madár csicsergését hallom, vagy ha látok egyet, de fogalmam sincs, hogy mi az. Vagy, ha épp unatkozom a buszmegállóban állva. Ezzel az appal ráadásul játékosan tanulhatsz, akár a gyerekkel karöltve, hiszen van benne madár meghatározás, madárlexikon, megfigyelés és rögzítés és még egy szuper játék is. Remek ötlet volt az MME-től és Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület, hogy létrehozták ezt a nagyon hasznos és szórakoztató alkalmazást.

madárhatározó,app,applikáció
Forrás: Google play

Madárhatározó

AutoRap by Smule - ha kipróbálnád, milyen lehet rappernek lenni

Ebbe az applikációba évekkel ezelőtt szintén véletlenül botlottam, aztán hónapokig pörögtünk rajta a barátaimmal, mert nagyon vicces zenéket lehet vele készíteni. A dolgod mindössze annyi, hogy letöltöd, majd a hangfelvevőjére rámondtasz pár sort, kiválasztod az appból a zenét, amire szeretnéd kráeverni a rapszöveget, például Nicki Minaj, Eminem, Tupac vagy Snoop Dogg slágerét, és ő elvégzi helyettetek a piszkos munkát. Hidd el, imádni fogod minden egyes percét.

app,autorap,applikáció
Forrás: Google play

AutoRap by Smule

DIY ötletek: mivel foglald le a gyereked mikor nem mehettek ki az utcára?