A veszekedés művészet, bárki bármit mond

veszekedés,buddha
Forrás: Fotó: Bruno Aguirre / unsplash.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

V

Vajon min múlik, hogy miképpen oldjuk meg a konfliktusainkat? Olvass bele a július–augusztusi Éva magazinban megjelent összeállításba.

És boldogan éltek, míg meg nem haltak...” A mesék abban a párkapcsolati szakaszban érnek véget, ahol az igazi történetek elkezdődnek. Márpedig az igazi történetek tele vannak bukkanókkal, amelyeken lehetőleg közösen kell túljutni. Kérdés, hogy hogyan.

A hozományod

Milyen konfliktuskezelési mintát hozol otthonról? Hogyan veszekedtek a szüleid? Már a kicsik is pontosan visszatükrözik a viselkedésükkel, milyen példát láttak a szüleiktől a nézeteltérések rendezésére. Az erősebb lerohanja és megalázza a másikat? A gyengébb meghunyászkodik és bedobja a törülközőt? Vagy éppen egyikük sem enged, és a végkimerülésig bántják egymást? Esetleg leülnek, megbeszélik a dolgot, és a végén még meg is ölelik egymást?

A szülők veszekedése frusztrációt kelt a gyerekeikben – kissé sematikus módon az a képzet alakul ki bennük, hogy a veszekedő felek nem szeretik egymást. (És hozzácsapják azt is: „én sem vagyok elég nekik ahhoz, hogy szeressék egymást”. Meg azt is, hogy „mindez veszélyes rám nézve, hisz elveszíthetem őket”.) Ezért igyekeznek akár egymás felé is terelni a vitatkozó szülőket, az erélyesebbek rájuk is parancsolnak, hogy öleljék meg egymást. Amikor velük vitázunk, azt kiabálják: „Nem szeretlek!”

veszekedés,párkapcsolat
Olvasd tovább a cikket a július–augusztusi Éva magazin 88. oldalára lapozva!
Tovább olvasok
Tudjuk, mit teszünk idén ősszel – öt tévésorozat, amit alig várunk

A tévésorozatok aranykorában, amikor minden ősszel beszippantanak minket a színvonalasabbnál színvonalasabb sztorik és karakterek, ugyancsak nehéz volt kiválasztani az öt legígéretesebbet. De azért sikerült.

A szülői értekezlet valójában egy háromórás kabaré

Valahogy nagyon hamar eljött megint az idő, amikor nekünk, szülőknek is be kell ülni az iskolapadba kornyadozni... Ilyenkor csak úgy záporoznak a poénok – még ha nem is mindig annak szánták őket.

A kor csak illúzió – szívdöglesztő férfi modellek 40 felett

Egyeseknek igenis jót tesznek az eltelt évek. Amíg sok esetben a saját stílus megtalálására is hosszú éveket kell várniuk, úgy az érettség, a sárm is bizonyos kor felett érkezik meg igazán a férfiak életébe.

„Még 12 évünk van megmenteni a Földet” – mi ez az Extinction Rebellion és miért kelti itt a pánikot?

Mi a radikálisabb, egy partra sodródott bálnatetem a gyomrában harminc kiló műanyag hulladékkal vagy egy csapat aktivista, aki halottnak tetteti magát a köztereken? Az Extinction Rebellion ennél fontosabb kérdésekre is választ kínál, illetve követel.

Napi horoszkóp szeptember 19.: a Bikák az álmaikat igyekeznek megvalósítani, az Oroszlánok új lehetőség előtt állnak

Mára is izgalmas üzeneteket tartogatnak a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

Tervezzünk telefontokot ajándékkal!

Ha egyedi tok tervezésére adjuk a fejünket, akkor alaposan nézzünk körül, mert nem mindig az a jó, ami a legolcsóbb. Egy igazán megbízható webáruház a legtöbb esetben rendelkezik referenciával, ahol a már elkészült munkáikat vehetjük szemügyre.

Hogyan észlelhető a túlterheltség?

Gyermekek esetén fontos, hogy a túlterheltség jeleit időben észrevegye a szülő. Szerencsére napjainkban sok gyermek sportol rendszeresen, sajnos azonban néha a komoly, feszített edzéstempó túlterheltséget okoz.

Hogyan növeljük ingatlanunk értékét modern világítás megoldással?

Egy ingatlan piaci értéke folyton változik. Rajtunk kívülálló okok is befolyásolják, úgymint elhelyezkedés vagy a környék változása. Ám az érték növekedését vagy csökkenését befolyásoló tényezők legtöbbje az ingatlanban lakókon múlik.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Nem kell választanod! Két kedvenc magazinodat most egy áráért kapod meg. Fél év (5 lapszám) Éva + ajándék fél év (5 lapszám) InStyle 7950 Ft helyett 3180 Ft

Csak 3180 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem