Mostantól vegán és GMO mentes testápolási termékekkel hódít a Fa

Borítókép: Mostantól vegán és GMO mentes testápolási termékekkel hódít a Fa
Napjainkban egyre nagyobb figyelem hárul az egészséges életmódra, a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre.

Nem csoda, hogy évről évre nő a vegán életformát választók aránya, amely nem csupán a táplálkozásban hódít, hanem a testápolás terén is egyre nagyobb relevanciát nyer, különösen a fiatalabbak számára. A Fa úgy döntött, nyit feléjük, éppen ezért öltöztette a millennials generáció számára érdekes és divatos trópusi környezetbe island vibes termékeit, lehetővé téve egyúttal, hogy a legnagyobb téli hidegben is a legpompásabb egzotikus környezetben érezhessük magunkat.

Fa testápolási portfóliója februártól három új trópusi illattal bővül, melyeket olyan ikonikus egzotikus szigetek ihlettek, mint Bali, Hawaii vagy éppen Fiji. Ez utóbbi által inspirált termékekben többek között a dinnye, a gránátalma és a szantálfa illata köszön vissza. Az Aloha-mentalitást és a világ egyik legszebb szörfparadicsomát megidéző Hawaii-készítményekben az ananász, a narancs, a vadrózsa és a bohócvirág varázsol el bennünket. Bali nem véletlenül nyeri el a legelbűvölőbb turisztikai desztináció címet minden évben: az édes narancs, a mangó, a vaníliás vízililiom és a gyömbér olyan intenzíven élvezhető, mintha valóban ezen a csodás szigeten pihennénk ki téli fáradalmainkat.

A Fa vegán tanúsítvánnyal rendelkező termékeire rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak. „Az összetevők nem tartalmazhatnak húst, halat, baromfitermékeket, állati mellékterméket, tojást vagy tojástermékeket, tejet illetve tejtermékeket, mézet vagy méhészeti termékeket” - mutat rá a szakértő, majd hozzáteszi, ismert állati eredetű, illetve genetikailag módosított élőlényeket (GMO) vagy géneket sem juttathatnak a termékekbe.

„A vegán bőrápoló termékek különösen ajánlottak a különféle állati eredetű táplálékintoleranciákkal küzdők számára. Leggyakrabban az ilyen túlérzékenységi reakciók első tünete a kellemetlen bőrelváltozások, így például a bőrszárazság, a viszketés vagy éppen a kiütések megjelenése” - mondja dr. Kassai Ildikó bőrgyógyász-kozmetológus, majd hozzáteszi, a bőrrel kontaktusba kerülő állati összetevők közvetlenül is provokálhatnak ilyen nemkívánatos bőrtüneteket.

Azon túl, hogy az új tusfürdők, izzadásgátlók és testradírok illata megidézi a fantasztikus trópusi szigetek hangulatát, könnyed, krémes, de gazdag formulájának köszönhetően kellemes érzést biztosít a bőrnek, miközben hidratálja is azt. Bőrgyógyászati tesztelése során hatékonyságuk igazolást nyert, valamint jó bőrkompatibilitásuk is hivatalossá vált. Így nem csupán az állati fehérjeérzékenyek, vagy a vegán életmódot folyatók számára ajánlott a használatuk, hanem mindazoknak is, akik tudatosan kívánják ápolni testüket, miközben ügyelnek a környezetük védelmére, ökológiai lábnyomuk csökkentésére. Statisztikai adatok mutatják, hogy az állattartás jelentős környezetterhelő és környezetszennyező hatással bír.

A Fa márka 1954 óta egyet jelent az innovatív testápolási termékekkel, amelyek kényeztetik az érzékeket, és ellenállhatatlanul puhává varázsolják a bőrt. A világ egyik legismertebb márkájaként a termékeik megtalálhatóak a közel-keleti, az afrikai, valamint az ázsiai-csendes-óceáni régiók polcain is. 2018-ban új, vegán termékcsaláddal bővül a Fa portfóliója. Az Island Vibes három illatban kerül kereskedelmi forgalomba, a termékek között pedig a tusfürdők, izzadásgátlók mellett ezúttal a Fa első testradírja is debütál.