Vegán palacsinta – többet nem fog hiányozni a tej vagy a tojás
Forrás: Getty Images
Teljes kiőrlésű lisztből készül ez a palacsintarecept, juharsziruppal tálalható.
Mióta először elkészítettem ezt a vegán palacsintát, azóta nem is értem, mit csináltam eddig. A tésztája vastagabb és porhanyósabb, mint a hagyományos magyar palacsintáké. Nézzétek a receptet:
Elkészítési idő: 15 perc
4 személyre
Vegán palacsinta
Hozzávalók
- 1 bögre liszt (én teljes kiőrlésűt használtam)
- 2 ek nyírfacukor
- 1 ek sütőpor
- 1 tk só
- 1 bögre növényi tej
- 1 ek almaecet
- 1 tk vanília
- olaj (a sütéshez)
- juharszirup (vagy bármilyen gyümölcs, a tálaláshoz)
1. lépés
Egy tálban jó alaposan keverd össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a nyírfacukrot, a sütőport és a sót.
2. lépés
Egy másik tálban keverd össze a többi hozzávalót: a növényi tejet, az almaecetet és a vaníliát.
3. lépés
Ezután összeöntheted a két elegyet. Keverd össze. Hagyjuk állni 5 percig.
4. lépés
Egy-két evőkanál olajat hevíts fel egy serpenyőben, majd önts bele egy merőkanálnyi tésztát. Amikor bugyborékolni kezd a teteje, fordítsd meg a palacsintát és süsd aranybarnára.
5. lépés
Juharsziruppal, gyümölcsökkel, étcsokoládé-krémmel is tálalhatod.