Zöldséges csicseriborsó omlett, nem csak vegánoknak

omlett,csicseriborsó,livekindly,vegán Forrás: livekindly.co
Bár elsőre bizarrnak tűnhet omlettet sütni tojás nélkül, akkor is érdemes kipróbálnod, ha a húsevők táborát erősíted. Kiadós, egészséges és ínycsiklandó fogás, reggelire, ebédre és vacsorára egyaránt.

A csicseriborsó omlettet elkészítheted simán csak magában, de felturbózhatod a kedvenc zöldségeiddel is. Fogyaszthatod salátával, friss vagy pirítós kenyérrel, vagy amivel csak szeretnéd.

Zöldséges csicseriborsó omlett

Hozzávalók

  • ½ csészényi csicseriborsóliszt
  • ½ csészényi víz
  • 1 ek. (5 g) porélesztő
  • 1 tk. szőlőmagolaj
  • ½ tk. sütőpor
  • 1 tk. jó minőségű paradicsomszósz
  • bors
  • csipet kurkuma por

Feltétek:

  • 2 gomb (szeletelve)
  • ¼ kaliforniai paprika (kockázva)
  • 1 marék apróra vágott spenót
  • ¼ csészényi fekete olajbogyó (szeletelve)

Elkészítése

  1. Keverd össze egy tálban a lisztet, az élesztőt és a sütőport, majd egy másikban az olajat, vizet és a paradicsomszószt. Ezután öntsd össze a száraz és nedves hozzávalókat, majd keverd addig, míg homogén masszát nem kapsz.

  2. Ízesítsd sóval, borssal és kurkumával.

  3. Öntsd a feldarabolt zöldségeket és az olajbogyót a csicseriborsós keverékhez, és újra keverd át.

  4. Melegítsd elő a serpenyőt, önts bele egy kevés olajat, majd mehet rá a csicseriborsós keverék. Közepes lángon süsd pár percig az egyik oldalát, míg buborékok nem jelennek meg a tetején, és a szélek kissé meg nem barnulnak, majd fordítsd át és ezt az oldalát is süsd 1-2 percen keresztül.

  5. Tálald avokádóval, extra zöldekkel és/vagy pirítóssal.

(A receptben található mennyiségből egy nagy omlett vagy két kisebb jön ki!)

Forrás: livekindly.co

Forrás: Éva magazin
Éva mentes konyhája

Ez pedig már nem vegán, hanem igazi tojásétel, viszont annál ínycsiklandóbb: