Vajon a tisztítószerek is lejárnak?

Borítókép: Vajon a tisztítószerek is lejárnak? Forrás: JESHOOTS.COM/Unsplash
Sokszor hajlamosak vagyunk (például egy-egy akció alkalmával) több flakon tisztítószert felhalmozni, mint amire valóban szükségünk lenne a közeljövőben.

Az idő múlásával ráadásul veszítenek hatékonyságukból, így ezek sem használhatóak örökké. Mutatjuk mit, meddig használhatsz biztonságosan és hatékonyan!

Először is fontos megjegyezni, hogy nem kell minden egyes helyiségbe és felületre külön tisztítószereket vásárolni, hiszen így egyrészt sokkal több helyet foglalnak el a szekrényben, másrészt rengeteg műanyaghulladék keletkezik általuk, harmadrészt pedig így lassabban is fogy el egy-egy flakon, mintha ugyanazt a tisztítószert több felületre használnád.

Ott van például az ecet, ami tulajdonképpen egy univerzális tisztító-, és fertőtlenítőszer és ami soha nem fog megromlani. Aztán ott van a szódabikarbóna, amit ugyan fél egy éven belül érdemes felhasználni, de ezzel is megtisztíthatsz jó pár felületet az otthonodban. Mi arra buzdítanánk, hogy bátran használd ezeket a környezetbarát szereket, de ha te mégis inkább a színes-szagos verziókat használnád szívesebben...

...mutatjuk a leggyakrabban használt takarító-, és tisztítószerek lejárati és szavatossági idejét!