Vágóhídi munkásokat képeznének át vegán „hús” készítésére
A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) azután rukkolt elő az ötlettel, hogy kiderült: a covid-19 megbetegedés nagy arányban fordul elő a húscsomagolással foglalkozó dolgozók körében, illetve a boltokban várhatóan némi húshiánnyal kell majd számolni.
„A PETA reméli, hogy a hús elhagyása és a vegán jövőbe való befektetés nemcsak a járványgörbe laposításában segítene, hanem abban is, hogy a cégek nagyobb eséllyel előzhessék meg azt a számtalan halálos betegséget, amelyeknek a farmok és a vágóhidak a melegágyai” – nyilatkozta az állatok jogaiért küzdő szervezet.
A PETA annak lehetőségét is hangsúlyozza, hogy a húselőállító cégek maguk is átállhatnának növényi alapú alternatívákra – erre is van már példa.
A vágóhídi munkások és a húspakoló gyáregységek körében rendkívül magas koronavírus-fertőzöttségi rátát tapasztaltak Amerika-szerte. Mint a szakértők magyarázzák, ezeknek a munkásoknak nem igazán volt lehetőségük a fizikai távolságtartásra, illetve szabadságot sem vehettek ki. Maguk a munkások úgy nyilatkoztak, hogy munka közben gyakorlatilag összeér a könyökük.
A vágóhidak már a járvány kitörése előtt is extrém veszélyes munkakörnyezetnek számítottak. A Food Empowerment Project nevű nonprofit szervezet szerint az árbevétel előnyben részesítése a munkások biztonságával szemben nem új jelenség. Azok a gyártók, akik alkalmazzák a fizikai távolságtartás protokollját, a húselőállítás lassulásáról számoltak be.
A húsipar könyörtelen termelési előírásai a fő okai mind a munkások sérüléseinek, mind az állatok jóllétére vonatkozó szabályok megsértésének.
A PETA már korábban is felajánlotta vágóhídi dolgozóknak, hogy átképzi őket virággondozóvá...
Forrás: livekindly.co