Vágóhídi munkásokat képeznének át vegán „hús” készítésére

húsipar,hús,vegán,peta,világom,társadalom Forrás: Getty Images
A koronavírus-járvány a húsipart is nagyban befolyásolja. A PETA felajánlotta, hogy egy új program keretében átképezné a vágóhídi munkásokat.

A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) azután rukkolt elő az ötlettel, hogy kiderült: a covid-19 megbetegedés nagy arányban fordul elő a húscsomagolással foglalkozó dolgozók körében, illetve a boltokban várhatóan némi húshiánnyal kell majd számolni.

„A PETA reméli, hogy a hús elhagyása és a vegán jövőbe való befektetés nemcsak a járványgörbe laposításában segítene, hanem abban is, hogy a cégek nagyobb eséllyel előzhessék meg azt a számtalan halálos betegséget, amelyeknek a farmok és a vágóhidak a melegágyai” – nyilatkozta az állatok jogaiért küzdő szervezet.

A PETA annak lehetőségét is hangsúlyozza, hogy a húselőállító cégek maguk is átállhatnának növényi alapú alternatívákra – erre is van már példa.

A vágóhídi munkások és a húspakoló gyáregységek körében rendkívül magas koronavírus-fertőzöttségi rátát tapasztaltak Amerika-szerte. Mint a szakértők magyarázzák, ezeknek a munkásoknak nem igazán volt lehetőségük a fizikai távolságtartásra, illetve szabadságot sem vehettek ki. Maguk a munkások úgy nyilatkoztak, hogy munka közben gyakorlatilag összeér a könyökük.

A vágóhidak már a járvány kitörése előtt is extrém veszélyes munkakörnyezetnek számítottak. A Food Empowerment Project nevű nonprofit szervezet szerint az árbevétel előnyben részesítése a munkások biztonságával szemben nem új jelenség. Azok a gyártók, akik alkalmazzák a fizikai távolságtartás protokollját, a húselőállítás lassulásáról számoltak be.

A húsipar könyörtelen termelési előírásai a fő okai mind a munkások sérüléseinek, mind az állatok jóllétére vonatkozó szabályok megsértésének.

A PETA már korábban is felajánlotta vágóhídi dolgozóknak, hogy átképzi őket virággondozóvá...

az állatok és a saját mentális egészségük kedvéért.

Forrás: livekindly.co

Távolságtartó állatok - milyen okosak!