Utazz velünk! - ezeket a belföldi úti célokat ajánlják szerkesztőink

Borítókép: Utazz velünk! - ezeket a belföldi úti célokat ajánlják szerkesztőink Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség
Az Éva magazin szerkesztőségében imádunk utazni. A következő sorozatunkban megosztjuk veletek, hogy milyen belföldi helyszínekre látogatunk legszívesebben.

Tématámogatás. Készült a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával.

Elsőként Eörsi Sarolta online szerkesztőnk meséli el, mik a kedvenc helyei:

Hova utaznál legszívesebben belföldön családdal/barátokkal?

A Dunakanyarba, amely gyerekkorom óta az egyik kedvenc helyem az egész világon. Szerintem a szépsége vetekszik a Földkerekség bármely természeti csodájával, és sokszor természetesnek vesszük, hogy van, mert félórára fekszik a fővárostól. De éppen ezért legszívesebben minden hétvégén ellátogatnék oda.


Mi itt a kedvenc időtöltésed, miért pont ezt választottad?

Mostanában legszívesebben kerékpártúrákat teszek a Dunakanyarban a hozzátartozóimmal vagy a barátaimmal. Szeretek kibringázni Dunakeszibe, majd ott átkompozni Horányba és hosszan tekerni a Szentendrei-szigeten. Szeretem Kisoroszit, de a pesti oldalon is nagyszerű kerékpárút húzódik végig a Duna mentén. A kedvenc kerékpáros pihenőhelyem a nagymarosi Duna-part, ahol kiváló kávézók is vannak, illetve kicsit beljebb a városban az Édeske Cukrászműhely, amit csak ajánlani tudok.


Mi a kedvenc emléked innen?

Gyerekként leginkább kirándulni jártunk a Dunakanyarba; mivel hálistennek elképesztően sokféle túraútvonal és természeti látnivaló van itt, ezért hirtelen azt sem tudom, mit ajánljak először. A legismertebb talán Dobogókő és a Rám-szakadék, ahol sokszor vasláncokba kapaszkodva kell átkelni a zúgó patakon, a meredek sziklák közt; emlékszem, hogy a kutyának néhány ponton segíteni kellett, mert ő persze nem érte el a láncokat. Gyerekekkel a legjobb hely talán a visegrádi Citadella, a tövében a Mátyás király történelmi mesekerttel, a fellegvár túloldalán bobpályával és vadasparkkal.


Melyik évszakban érdemes ide látogatni?

Bármelyik évszakban; nyáron lehet fürödni például a nagymarosi vagy a kisoroszi szabadstrandon, a Duna sekély vizében, kenut bérelni a kismarosi csónakházban (ezt csak akkor ajánlom, ha van köztünk gyakorlott evező). Tavasszal és ősszel a legjobb kirándulni akár gyalog, akár kerékpáron, és szerencsére ma már több kiépített kerékpárút visz át egészen Szlovákiáig. Télen leginkább gyalogtúrákat érdemes tenni például a Prédikálószékre vagy más csúcsokra – sokak szerint ilyenkor a legszebb a Dunakanyar.

Szívesen elolvasnám, @Kalmár Virág mit válaszol ezekre a kérdésekre!

Mondj egy jó helyet, találj egy még jobbat!