Utazz velünk! - ezeket a belföldi úti célokat ajánlják szerkesztőink, 2. rész

Borítókép: Utazz velünk! - ezeket a belföldi úti célokat ajánlják szerkesztőink, 2. rész Forrás: Hortobágyi Nemzeti Park
Az Éva magazin szerkesztőségében imádunk utazni. A következő sorozatunkban megosztjuk veletek, hogy milyen belföldi helyszínekre látogatunk legszívesebben.

Tématámogatás. Készült a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával.

Eörsi Sarolta online szerkesztőnk kihívásának eleget téve, kollégája, Kalmár Virág osztotta meg az ő kedvenceit:

Hova utaznál legszívesebben belföldön családdal/barátokkal?

Életem egyik legjobb hazai nyaralása volt nemrég egy Hajdúszoboszló és környékén töltött “csillagtúrás” hét. Gyerekekkel mentünk, a cél az volt, hogy lássák a Hortobágyot - bár az én képzeletemben olcsó puszta romantika volt NDK turistákkal - és elmenjünk a Nyíregyházi Állatpark. Egy online szállásfoglaló rendszeren keresztül vettünk ki egy apartmant a hajdúszoboszlói strand közelében, ami minden igényünknek (légkondi, parkoló, tisztaság) megfelelt.

Mi itt a kedvenc időtöltésed, miért pont ezt választottad?

A legjobb élményem az volt, hogy egyáltalán nem volt tele külföldi turistákkal és sokkal lenyűgözőbb volt minden, mint képzeltem. A Hortobágyon letértünk az útról, igazi - és nem beöltöztetett - pásztorral barátkoztunk össze, aki szürkemarhákat és vízibivaly csordát terelt hatalmas kutyáival. A Kilenclyukú híd alatt egy idősebb bácsi csónakos túrára vitt, megmutatta a kis halász “múzeumot”, a tárlatvezetés pedig pont annyi idő volt, amit kicsi gyerekeink élveztek.

A híres hortobágyi madárkórházban megnézhettük egy gólya életmentő műtétét, és ami még izgalmasabbá tette a látogatást: a beszélő holló “Szevasz Negró” kiáltása, ami szállóigévé lett azóta nálunk.

Voltunk Debrecenben, a Nyíregyházi Állatparkban, Tiszafüreden, és a csodálatos poroszlói Tiszta-tavi ökocentrumban, ami a legnagyobb édesvízi akvárium.

Mi a kedvenc emléked innen?

Naplementében a vízibivaly csorda látványa egyszerűen bámulatos.

Melyik évszakban érdemes idelátogatni?

Tavasztól őszig. A Hajdúszoboszlói strand vakációban őrülten zsúfolt, azt inkább szezonon kívül egy jó meleg napon ajánlom. A környék kerékpárutakban országos szinten a legfejlettebb, kerékpáros túrára is szívből ajánlom. (Sőt, tudomásom szerint a hazai gyorsasági görkorcsolyások kedvenc terepe is ez)

@Mojzes Nóri, te mit ajánlanál?

Mondj egy jó helyet, találj egy még jobbat!