Ezekben a világhírű nevezetességekben csalódik a legtöbb turista

Borítókép: Ezekben a világhírű nevezetességekben csalódik a legtöbb turista Forrás: nkoks / Pixabay
Sok hűhó semmiért, vagy azt is mondhatnánk, hogy sok megtett kilométer a semmiért. Világszerte számos olyan látványosság létezik ugyanis, amelyek turisták millióit vonzzák minden évben, de sokan óriási csalódást éreznek, mikor eljutnak oda, mert a valóság elég kiábrándító a reklámok és a jól belőtt fotókhoz képest.

Utazni, új tájakat, kultúrákat felfedezni, elmerülni a tengerben vagy éppen az új élményekben a világ egyik legjobb dolga. Ugyanakkor nincs annál rosszabb, mint mikor hónapokig vagy akár évekig álmodozol, tervezed a nyaralást, és mikor végre eljutsz a vágyott úti célra, élőben cseppet sem azt adja, amire számítottál. Ez leggyakrabban a nagyon felkapott városokkal, látványosságokkal fordul elő, amelyek a reklámokban és Insta-posztokban remekül mutatnak, ám a valóságban lelombozóak tudnak lenni.

Én legutóbb Párizsban csalódtam, mert egyrészt irreálisan drága minden, másrészt koszos és borzasztóan zajos (de nem olyan pozitív értelemben, mint mondjuk Róma), így a romantikus feeling, amit vártam, nem igazán jött át. Ha már egyébként Párizsnál tartunk, a Louvre-ban kiállított Mona Lisa híres arról, hogy megtréfálja a tájékozatlan turistákat. Leonardo da Vinci festménye ugyanis amennyire népszerű, annyira kicsi is, így a tömeg miatt nem lehet benne gyönyörködni.

Forrás: Skitterphoto / Pixabay
„Csak ekkora?” – teszik fel a kérdést sokan, amikor élőben is meglátják a Mona Lisa festményt.

A Preply nyelvtanulással foglalkozó oldal nemrég összeállított egy listát a legkiábrándítóbb nevezetességekről, amin ugyan a Mona Lisa nem került be a top 10-be, de sok más „kedvenc” igen. 83 népszerű attrakció Google-értékelését vizsgálták meg, és nem csak azt nézték, hogy melyiket pontozták le, hanem a véleményekben kifejezetten az olyan negatív jelzőket keresték, mint a „túlértékelt”, „csalódást keltő” vagy a „turistacsapda”.

Persze az élmény nagyon szubjektív, de az alábbi galériában megmutatjuk, hogy a Google-értékelések alapján hova nem érdemes ellátogatni: