Úszkálj a boldogságban #2: Debrecen

Borítókép: Úszkálj a boldogságban #2: Debrecen Forrás: Éva magazin / Cultiris
Debrecenben rengeteg családbarát program vár minket, és akkor még nem is szóltunk a termálfürdős strandról, az aquaparkról, valamint a Látóképi Tófürdőről.

Az ország második legnagyobb városa egyszerre nyüzsgő és meghitt hangulatú. Remek példa erre a Nagyerdő: nagy séták és békés piknikezések színhelye, hangulatos erdei ösvényekkel, éttermekkel, sörözőkkel. Emellett helyet ad az Állat- és Növénykertnek, a retró hangulatú Vidámparknak, és a strandnak (termálfürdőnek) is. Legnépszerűbb szenzációja az Aquaticum, a hatalmas kupolacsarnok födte trópusi élmény-vízipark, sodrófolyóval, dögönyözőkkel, vízi játszótérrel. Ha jobban szeretitek a természetes vizeket, Debrecentől bő tíz kilométerre keressétek fel a Látóképi Tófürdő szabad strandjait. Utána irány a Hortobágyi Nemzeti Park, Európa legnagyobb összefüggő pusztája, ahol ökoturisztikai programokban lehet részt venni, de található itt vadaspark is. A Zsuzsi erdei vasút a városból indulva erdőn-mezőn zakatolva járja be a környező tájakat. Gyöngyvirágos tölgyesek foltjai húzódnak a várostól tíz kilométerre kelet felé. Az Erdőspuszták nevet viselő festői kirándulóhely pihenőcentrumában horgászni, vízi biciklizni, csónakázni, lovagolni is lehet.

Kinek? Kisgyermekes családok, családok kamasz gyerekekkel, több generációval felkerekedők, párok, nagyobb társaságok.

Mikor? Egész évben. Tavasztól őszig fesztiválok, augusztusban Virágkarnevál, decemberben Nemzetközi Betlehemes Találkozó.

Hol aludjunk? Aquaticum Debrecen Termal & Wellness (aquaticum.hu), Némethy Panzió (nemethypanzio.hu), Malom Hotel (malomhoteldebrecen.hu)

Hol együnk? Leveles Csárda (levelescsarda.hupont.hu), Viktória Étterem (viktoriaetterem.hu), Barabás Étterem (barabasetterem.hu)

Bővebb információ: zoodebrecen.hu, aquaticum.hu, zsuzsivasut.hu, hnp.hu, modemart.hu