A szlovén riviéra gyöngyszeme: Piran útikalauz

Borítókép: A szlovén riviéra gyöngyszeme: Piran útikalauz Forrás: Getty Images (Shaun Egan)
Kristálytiszta tenger, történelmi óváros, kultúra, isteni halétkek. Mi kellhet még egy felejthetetlen nyaraláshoz? Meglátogattuk Szlovénia mediterrán hangulatú városkáját. Megmutatjuk, miért ez legyen az idei nyár egyik célpontja.

Az Olaszország és Horvátország határánál, az Adriai-tenger mellett fekszik Szlovénia gyöngyszeme: Piran. Budapesttől picit több, mint 5 órás autóúttal érhető el a velencei hangulatot árasztó városka.

A műemléki védettséget élvező terekre és utcákba autóval nem lehet behajtani. A hegy tetején három parkolóházban pihenhetnek gépjárműveink, amíg mi lent nyaralunk. Cserébe ingyenes buszjárattal közlekedhetünk a városon belül.

A szlovén Isztria félsziget csücskének települése olyan, mintha egy képeslapba csöppentünk volna: középkori városfal, színes házakkal tarkított szűk utcácskák, kikötőben álldogáló halászok, friss zöldségektől, gyümölcsöktől és virágoktól roskadozó piaci standok, a parton pihenő, a tenger hullámzás figyelő turisták, mosolygós, vendégszerető helyiek.

A galériánkban 10 pirani programot ajánlunk. Kipróbáltuk! Itt biztosan felejthetetlen lesz a nyaralásod.