9 hely, ahová mindenképp menj el, ha Dél-Olaszországban, Puglian nyaralsz

Borítókép: 9 hely, ahová mindenképp menj el, ha Dél-Olaszországban, Puglian nyaralsz Forrás: Getty Images (Dave G Kelly)
Puglia Olaszország déli régiója, egészen pontosan az olasz csizma sarka. A régió történelmi városairól, gazdag kultúrájáról, kiváló ételeiről és Dél-Olaszország legszebb strandjairól ismert. Határozottan Olaszország egyik legszebb vidéke. Ebben az útikalauzban 9 csodálatos városkát ajánlunk.

Puglia egyre népszerűbb olasz úti cél. Nem csoda, ez Olaszország legszebb, legszínesebb régiója.

Puglia székhelye Bari. A repülőjegyek is általában ide szólnak. Innen vonattal vagy bérelt autóval tudunk továbbmenni. Választhatunk egyetlen települést szállásként és csillagtúrában meglátogatjuk a szebbnél-szebb településeket, vagy vándorolhatunk is a régióban, és minden városkában, faluban eltöltünk 1-2 napot. Én ez utóbbira tenném le a voksom.

Tapasztalataim azt mondatják velem, hogy ezen a déli vidéken minden település más-más világ, más-más hangulat, amit kár lenne nem kiélvezni, ha van rá lehetőségünk.

Nem volt egyszerű 9 úti célt kiválasztani, de a galériában bemutatjuk Puglia legszebb városait, amiket vétek lenne kihagyni.