7 meseszép, mégis pénztárcabarát úti cél nászútra: az aktív és a passzív pihenés szerelmesei is találnak kedvükre valót listánkból

Borítókép: 7 meseszép, mégis pénztárcabarát úti cél nászútra: az aktív és a passzív pihenés szerelmesei is találnak kedvükre valót listánkból Forrás: Pexels/Asad Photo Maldives
Az esküvő utáni nászutat sokszor nagyobb kihívás megszervezni, mint magát a nagy napot. Nem mindegy, milyen helyszín mellett tesszük le a voksunkat a mézesheteket illetően, hiszen számos szempontot figyelembe kell venni ahhoz, hogy álmaink nyaralása minden tekintetben tökéletesre sikerüljön. Cikkünkben néhány szuper csodaszép, ám mégis pénztárcabarát nászutas helyszínt ismerhetsz meg.

Az esküvők – legyen szó egy fényűző, hetedhét országra szóló lakodalomról vagy akár egy kisebb családi szűk körű összejövetelről – manapság nemigen bizonyulnak olcsó mulatságnak. A házasulandó pároknak még egy egyszerűbb mennyegző esetén is gyakran magas költségekkel számolniuk. A nászútról nem is beszélve, hiszen ha külföldben gondolkozunk, a szállás és az ellátás mellé még az utazási költségek is hozzájárulnak. Ennek tükrében pedig fontos okosan kiválasztani, hogy milyen helyet választunk a nászút alkalmával úti célnak. Alapos tervezéssel és gondosan kiválasztott és lefoglalt programokkal azonban könnyedén elébemehetünk a dolgoknak, hiszen igenis vannak olyan úti célok, melyek meseszépek, egy életre szóló élményt nyújtanak, mégis igen pénztárcakímélők.

Milyen a tökéletes nászút?

Egy minden képzeletet felülmúló nászút nem csupán csodaszép helyszíneket és pihenési lehetőségeket rejt magában, hanem fontos, hogy az ifjú pár bőven tudjon választani a különböző programlehetőségek közül is. Először is azt kell mérlegelni, hogy inkább a passzív pihenés, a tengerparti miliő és az egzotikus helyszínek mellett tennénk le a voksunkat, vagy az aktív kikapcsolódás jegyében inkább a városnézős, sportos, kalandos lehetőségeket részesítjük előnyben a mézeshetek alatt.

Forrás: Pexels/Matheus Bertelli

A mézeshetek

Apropó, mézeshetek: ha ezt a fogalmat halljuk, mindünknek a boldog pár esküvő utáni első pár hete jut eszébe, de vajon honnan ered ez a fogalom? Sok helyen régebben a fiatal nők mézes-vizes, alkoholtartalmú mézsört ittak az esküvőjük után, mert azt gondolták, növelhetik vele a termékenységüket. Más nézetek szerint az elnevezés onnan ered, hogy régebben is sokan a házasság első hónapját tartották a legszebbnek és legédesebbnek, az édes ízt pedig a mézzel azonosították.

Nos, ha a helyszínt kiválasztottuk, érdemes az egyes szálláshelyek szolgáltatásai között körülnézni, hiszen nagyon sok idegenforgalmi egység kínál nászutas lakosztályokat, programokat és csomagokat, melyek a friss házaspár összes igényét hivatottak kielégíteni – magas minőségben. Hogyha pedig már nászútra készülünk, nem hátrány, ha olyan helyszínt választunk, mely bővelkedik látnivalóban, illetve helyi specialitásokban és egyedi gasztronómiai jegyekben.

Legvégül pedig, mindig úgy kalkuláljunk, hogy nászutunk ne tartogasson meglepetéseket anyagi téren. Ekképpen nagyon fontos, hogy mindent előre lefoglaljunk, megtervezzünk, és mivel az anyagi tényezők elsőrendűséget élveznek a tervezéskor, lényeges, hogy tisztában legyünk kiadásainkkal és a felmerülő költségekkel. Szerencsére számos gyönyörű, ám mégis pénztárcabarát helyszín közül válogathatunk!

Galériánkban 7 meseszép, mégis pénztárcakímélő nászutas úti cél vár rád!