Tudjuk, hol pancsoltok idén nyáron! Íme az ország legjobb gyerekbarát strandjai

Borítókép: Tudjuk, hol pancsoltok idén nyáron! Íme az ország legjobb gyerekbarát strandjai Forrás: aquariusspa.hu
Hogyan töltsétek a nyári szünet legmelegebb napjait, ha nincs otthon medence? Nem is kérdés: irány a strand! Na, de melyik a sok közül? Hogy megkönnyítsük a döntést, összegyűjtöttük azokat a strandokat, ahol a legkisebbek, a tinik és a felnőttek is garantáltan egész nap jól érezhetik magukat.

A héten hivatalosan is elkezdődött a nyári szünet, és még 9 izzasztó hét vár ránk, amíg becsengetnek. Aki szerencsés, a saját kertjében is tud fürdőzni, de azért az otthoni medencét is meg lehet unni, hiszen nem tudja azt az élményt adni, mint egy igazi strandolós nap. Persze kissé fáj az egyre drágább strandbelépő, nem is beszélve a lángosozó árairól, de cserébe a gyerekek különböző élménymedencékben vagy sekély parti vízben pancsolhatnak, vízi csúszdázhatnak, két fürdés között homokozhatnak, játszóterezhetnek, és új barátokat szerezhetnek arra a napra.

Forrás: gyenesdias.info.hu
Tengerpartunk ugyan nincs, de Magyarországon közel 500 strand várja a fürdőzőket, és egyre több kifejezetten gyerekbarát.

Szerencsére Magyarországon egyre több gyerekbarát strand üzemel, legyen akár épített, akár szabadvízi fürdőhely. Sőt, nem ritkán a természetes vízpartokra építenek medencéket a kicsiknek, hogy azok is élvezhessék a pancsolás örömeit, akik valamiért mondjuk ódzkodnak a Balaton hínárjaitól. A családbarát strandokon jellemezően magas fák vagy napvitorla árnyékában fürdőzhetnek, játszhatnak vagy éppen pihenhetnek a gyerekek, alapkövetelmény a tiszta, pelenkázóval rendelkező mosdó, a büfékben pedig külön fogásokkal, bébiétellel várják a kicsiket. Mindez persze a szülők napját is kellemesebbé varázsolja, hiszen biztonságban tudhatják a gyerekeket, és attól sem kell aggódni, hogy unatkoznának a pikniktakarón, vagy nekik kéne non-stop szórakoztatni őket.

És hogy merre induljatok? Az alábbi galériában mutatjuk! A legjobb gyerekbarát strandok Magyarországon!