Hosszú út autóval, vonattal, repülővel: 30+1 dolog, amit mindenképp csomagolj be

Borítókép: Hosszú út autóval, vonattal, repülővel: 30+1 dolog, amit mindenképp csomagolj be Forrás: Getty Images (Noel Hendrickson)
Itt a vakáció és – szerencsés esetben – vele együtt a nyaralás is. Szülőként már előre rettegünk, hogy hogyan fogják bírni a gyerekek a hosszú repülő-, vonat-, autóutat. Ebben a cikkben 30+1 tippet hoztunk képernyőmentes barangoláshoz.

Nem akarunk álszentek lenni. Van az a szituáció, amikor a mobiltelefon, tablet, autóba beépített képernyő „életet ment”. Ám bizonyított, hogy hosszútávon a sok kütyüzés inkább árt, mint használ, ezért, ha tehetjük legjobb, ha végső megoldásként nyúlunk csak utána.

A nyáriszünetet egy 3700 km-es autóúttal indítottuk a kis családommal. Bár a távot Olaszország csizmájáig négy nap utazással tettük meg, mégis tartottam attól, hogyan fogja bírni a három- és a hatéves porontyom a hátsóüléseken az utazást. Arról már ne is beszéljünk, hogy egy hosszú úton mennyi minden történhet. Nem egyszerű felkészülni minden egyes feltételezett szituációra.

A galériánkban 30+1 tippet osztunk meg arról, hogy mit érdemes betenni egy hosszú utazásra.