Borítókép: Hogyan csomagoljunk minimalista módon, ha utazni készülünk? Forrás: Saját (Földi Barbara)

Hogyan csomagoljunk minimalista módon, ha utazni készülünk?

A pakolás mindig kardinális kérdés. Mennyit, mit és hogyan. Elárulom nektek az öt tippemet, amivel eddig nagyon hatákonyan és minimalista módon sikerült intéznem a bepakolásokat.

A pakolás - főleg ha nyaralásról van szó - mindig kényes téma. Mielőtt édesanya lettem, a férjemmel eleinte távkapcsolatban éltünk, így van gyakorlatom benne.

A csomagolásban, akkor éreztem magam már feketeövesnek, mikor 3 hétre elmentem Thaiföldre egy kézipoggyász méretű hátizsákkal. Természetesen voltak, könnyített tényezők, mert például nyár volt, így a ruhák könnyebbek és kisebbek voltak és mosószappant is vittem, így tudtam mosni. Ezek a tapasztalatok mind hozzásegítettek ahhoz, hogy megtanuljak okosan bepakolni.

Itt nem a Kon Mari módszerre gondolok (bár az is nagyon hasznos), hiszen a célom nem az, hogy minél több ruhát tudjak bepakolni egy kis helyre, sokkal inkább a hangsúly a tudatos választásokon van és, hogy olyan ruhákat vigyek, amik valóban jó szolgálatot tesznek majd.

A galériában a minimalista csomagolás 5 fő pontjáról olvashatsz!

Az persze nekem továbbra is egy vágyálom, hogy majd egyszer újra úgy utazzak, hogy csak egy kis táska legyen nálam és egy soha ki nemmerülő bankkártya – így a pakolás részét könnyen meg fogom tudni úszni. Amíg várok erre a csoda bankkártyára addig meg alkalmazom továbbra is a fentebb említett jól bevált tippeket!