Ezzel az apró trükkel tette a nagypapa emlékezetessé unokái számára a tengerpartozást

Borítókép: Ezzel az apró trükkel tette a nagypapa emlékezetessé unokái számára a tengerpartozást Forrás: pexels
Tengerpartra menni felnőttként is izgalmas, nem csak gyerekként. A tenger monoton zúgása, a hullámok izgalmas ringatása és a sós levegő magam részéről igen csak nyugtató hatású. De a varázs elmúlik pár nap után. Egy amerikai apuka ezt a trükköt találta ki, hogy gyerekei számára izgalmassá tegye a tengerparti nyaralásokat.

Egy amerikai apuka kitalálta, hogy amikor már kezdték unni a gyerekek a tengerpartozást elviszi őket kincskeresésre. Kaptak a gyerekek egy-egy kosarat és levitte őket a vízhez, hogy keressenek kagylókat. A gyerekekkel csillogó tekintette, izgalomtól átitatva rohangáltak a parton és keresték a kagylókat. És nem sokkal később találtak is: gyönyörűbbnél gyönyörűbb kagylókat találtak. A barátaik közül mindig ők találták a legnagyobb és legcsillogóbb, legtisztább kagylókat. Igyazán szerencsés és annál boldogabb gyerekek voltak.

Mikor a férfi kislánya felnőtt lett, mitöbb édesanya, egy közös nyaralás alkalmával jött rá apukája turpisságára. Elhívta az unokáit apukája a partra kagylókat gyűjteni és mivel gyerekkorából ez neki is egy kedves emlék, így csatlakozott a kis felfedezőkhöz a parton. Észrevette azonban, hogy apukája a kezéből szórja kis a szebbnél szebb kagylókat, ahogy haladnak a parton. Rákérdezett, hogy miért csinálja ezt, miért veszi el a gyerekek örömét? Apukája erre elmesélte, hogy minden egyes tengerparti nap előtt gyerekkorukban is ellátogatott egy közeli boltba, ahol megvásárolta a legszebb kagylókat, hogy igazán emlékezetessé tegye számukra ezeket a kalandokat.

A nő teljesen meg volt hatódva, hogy mennyire figyelmes gesztus ez apukájától és nagyon örült, hogy a gyerekei is részesei lehetnek ennek a csodának, amit apukája biztosít számukra.

Ha tovább terveznéd gondolatban a nyaralást, akkor nézegesd meg galériánkat, amibe összegyűjtöttünk 15 álomszép európai tengerpartot!