Díjnyertes jeges nyalat – kóstoltad már az év fagyiját?

Íme, a győztes! Forrás: Magyar Cukrászok Országos Ipartestülete
Általában májusban rendeznek orbitális fagylaltfesztivált, ahol kihirdetik a győztest. A járvány miatt idén késett, és szolidabbra sikerült a móka, de legalább megvannak az új ízek, amiket érdemes kipróbálnod!

Az Év Fagylaltja versenyre idén a kézműves kategóriában 43 fagylalt nevezett. Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának. A kézműves kategória döntőjébe 13 fagylalt került, melyeket a versenyzőknek a zsűri jelenlétében kellett elkészíteniük. Ebben a kategóriában, olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.

fagylalt,
Forrás: Fotó: Magyar Cukrászok Országos Ipartestülete
A győztes: Dobó Norbert, Füredi fagyizó

A nagyon erős mezőnyben a következő eredmények születtek a cukrászdák és kézműves fagyik között:

  • Aranyérmes és egyben az Év fagylaltja vándorkupa győztese: Passió-karamell – Dobó Norbert, Füredi Fagyizó – Balatonfüred

  • Ezüstérem: Törökmézes vanília – Dobó Norbert, Füredi Fagyizó – Balatonfüred

  • Bronzérem: Modena Kincse – Koncz Andrea, Sissi Kézműves Fagyizó – Gödöllő

  • Bronzérem: Zöldcitrom egy csipetnyi mentával – Somogyi Renáta, Bringatanya Fagyizó, Somogyi Fagylaltműhely, Gyenesdiás

#Vegyélhazait: Top 7 csábító édesség, amit bűntudat nélkül fogyaszthatunk: