Bebizonyítjuk, hogy a Balaton tavasszal is menő! Erre indulj, ha a magyar tengernél jársz!

Borítókép: Bebizonyítjuk, hogy a Balaton tavasszal is menő! Erre indulj, ha a magyar tengernél jársz! Forrás: Unsplash / Daria Ra
Szerencsére az utóbbi időben már tényleg kezd megdőlni az a tévhit, hogy csak a főszezonban, azaz a nyári melegben érdemes ellátogatnod a Balatonhoz. Bár a víz hőmérséklete még sokak számára biztosan nem érte el az ideális szintet, adunk pár ötletet, amelyekkel biztosan meghozzuk a kedveteket, hogy mihamarabb felfedezzétek a Balcsi környékét!

Legszívesebben a standon süttetnétek a hasatokat, vagy mártóznátok egyet a vízben? Bár az utóbbit már többen kipróbálták a nem mindennapi áprilisi melegben, az igazi strandolós napokra még picit várnotok kell. Nekünk viszont van pár ötletünk, amelyekkel egy tavaszi hétvégét is szuperül feldobhattok a Balaton mellett.

Pattanjatok bringára!

A Balatoni bringakörút az egész tavat megkerüli, amelynek teljes hossza több mint 200 kilométer. De természetesen nem muszáj az egész tavat célba vennetek, elég ha csak egy-egy szakaszt tűztök ki célnak magatok elé, és közben megpihentek a számotokra szimpi vendéglátóhelyeken. Ha nem vagytok gyakorlott bringások, a bérlés is jó megoldás lehet, és egy e-bike nyergében még könnyebb a tó körüli suhanás.

Kiránduljatok!

Nehéz lenne egy helyszínt kiemelni a Balaton körül, akár az északi, akár a déli part felé indultok, amelyeket gyalogtúrákon keresztül is elérhettekl. Látogassatok el Balatonboglárra a különleges Gömbkilátóhoz, járjátok be a Káli-medencét vagy túrázzatok fel a Csúcs-hegyre, ahol felejthetetlen panoráma nyílik a tóra. Egy biztos, bármerre indultok, nem fogtok csalódni!

Forrás: Unsplash / Matze Bob
A Balaton nem csak nyáron, tavasszal is számos izgalmas programmal vár.

Szeljétek a habokat a legújabb hajókkal!

Az idei évben nemcsak két új balatoni komp debütált a BAHART flottájában, hanem két új katamarán is, melyek közül a Tomaj nevű hajóval a Fonyód-Badacsony útvonalon találkozhatsz.

Ha pedig szeretnétek izgalmas balatoni programokon részt venni a közeljövőben, adunk pár tippet hozzá a galériában!