A legszebb túraútvonalak a Balaton körül: innen ámulatba ejtő a panoráma

Borítókép: A legszebb túraútvonalak a Balaton körül: innen ámulatba ejtő a panoráma Forrás: pexels/Nikolett Emmert
Te is imádod a Balatont és környékét? Nem vagy egyedül.

Az ország ezen varázslatos szegletében, a nyári szezon idején számtalan pezsgő és izgalmas esemény vár rád, ráadásul a tó nemcsak enyhet adó vizével és programjaival, hanem csodálatos túraútvonalakkal is várja a természet és kirándulás szerelmeseit. Ha jól bírod a meleget, túracipőt föl, és irány egy igazi balatoni kirándulás!

Cikkünkben hét gyönyörű vidéket ajánlunk nektek, amelyeket vétek lenne kihagyni, hiszen rengeteg helyen csodálatos panoráma nyílik a magyar tengerre: barangolhattok akár egyedül, akár társakkal, miközben a Balaton utánozhatatlan szín- és illatmunícióival töltekezhettek. Minden túra előtt ellenőrizzétek az aktuális időjárási viszonyokat és gondoskodjatok a megfelelő felszerelésről, elegendő folyadékról, napkrémről és ennivalóról!

Badacsony-hegyi túra

A 8 kilométeres, közepes nehézségű túra kiindulópontjául választhatjátok például Badacsonytomajt. Az egyik legszebb és legnépszerűbb útvonal a Kisfaludy-kilátóhoz vezet, ahonnan elképesztő kilátás nyílik a Balatonra és a környező hegyekre is. Útközben több történelmi emlékhelyet felkereshettek, és megszemlélhetitek a bazaltorgonákat is.

A Káli-medence

Kékkút vagy akár Salföld irányából indíthattok el egy 10-20 kilométer hosszú túrát, melynek során megcsodálhatjátok az egyik legszebb természeti területet, a Káli-medencét a Balaton-felvidéken. A különböző túraútvonalak bejárása során felfedezhetitek a terület tündéri falvait Köveskáltól egészen Szentbékkálláig, megnézhetitek a híres kőtengert és a kékkúti Theodora-forrást is.

Forrás: youtube.com

Galériánkban további csodálatos képeket találsz a legjobb balatoni túraútvonalakról!