Borítókép: 6 kérdés, amit tegyél fel magadnak, mielőtt külföldre mennél most nyaralni Forrás: Pixabay.com/Frauke Reither

6 kérdés, amit tegyél fel magadnak, mielőtt külföldre mennél most nyaralni

Bár sok ország kiakasztotta a „nyitva” táblát, érdemes alaposan tájékozódnod a helyi szabályozásokról, mielőtt befoglalnád a külföldi nyaralásotokat. Az utazási korlátozások eltörlése ugyanis csak egy dolog, a kérdés viszont rengeteg. Ezekből szemezgettünk.

Merrefelé vannak inkább homokos tengerpartok? Melyik a legjobb helyi étterem? Két éve nagy valószínűséggel téged is ilyen, és ehhez hasonló kérdések foglalkoztattak leginkább a családi nyaralás tervezgetésekor. Azóta viszont nagyot fordult a világ velünk, úgyhogy már egy külföldi utat is egészen más szempontok mentén érdemes megtervezned, mint a covid előtt.

Bár az utazási korlátozásokat a legtöbb országban már feloldották, továbbra is érvényben maradhatnak olyan korlátozások, amikkel nem árt tisztában lenni, ha külföldön tervezel nyaralni. Mindenképpen érdemes alaposan tájékozódni a fennálló, helyspecifikus szabályokról; például olyanokról, hogy kell-e maszk a tömegközlekedésen, a múzeumokban, vagy mondjuk az éttermekben.

6 kérdés, amit mindenképpen tegyél fel, mielőtt külföldre utaznál