Borítókép: 5 rendhagyó úticél, ahova bármikor elröppenhetsz

5 rendhagyó úticél, ahova bármikor elröppenhetsz

Mutatunk 5 nem túl szokványos úticélt, amitől biztosan eláll a lélegzeted! És ami nem utolsó sorban Budapestről is könnyen elérhető.

Ez a cikk az Erste Bankkal együttműködésben készült.

Sokan vannak, akik szeretnek minden évben visszatérni a számukra már ismerős, jól bejáratott nyaralóhelyekre, nagyvárosokba. Talán nem is gondolják, hogy sokszor az ismertnek vélt helyektől nem messze igazi csodákra lehet bukkani, rengeteg felfedezéssel és maradandó élménnyel lehet gazdagodni. Akik idén nem vágynak a túlzsúfolt helyekre, vagy inkább valami olyat szeretnének látni, amit azelőtt még soha, bátran kezdjenek hozzá az alábbi úticélokkal ismerkedni, és ezúttal rendhagyó módon valami különlegesbe belevágni! Ebben az összeállításban olyan izgalmas, ámde nem annyira népszerű helyeket mutatunk be, ahova Budapestről is néhány óra alatt eljuthatunk, ha felülünk a Wizz Air egyik járatára. Ne habozzatok újragondolni a nyaralással kapcsolatos terveiteket, látogassatok el idén egy igazán különleges városba!

1. KUTAISZI - GRÚZIA

Még mindig igen kevesek mondhatják el magukról, hogy jártak már Grúziában, és általában nem is szerepel a legkeresettebb desztinációk között. Pedig második legnagyobb városa, Kutaiszi igencsak figyelemre méltó természeti környezettel és nem akármilyen történelmi múlttal rendelkezik. Ha igazán változatos programra vágyunk, érdemes felkeresni a helyet, mert nem csak a városnézős, műemlékeket látogatós kedvünknek kedvezhet, hanem akkor is jó választás, ha aktív kikapcsolódásra, például túrázásra áhítozunk.

2. GÖTEBORG - SVÉDORSZÁG

Göteborg az élő példa arra, hogy a kikötővárosok is tartogatnak bőven programot és meglepetést. Remek úticél barátokkal, családdal, gyerekekkel, hiszen itt tényleg mindenkinek akad valami bámészkodnivaló. Akár biciklit bérelve is végigtekerhetünk a belvároson, vagy elveszhetünk a bevásárló utcák forgatagában, amíg a többiek a város történetét őrző múzeumban vendégeskednek. Az autók szerelmesei ellátogathatnak a Volvo múzeumba, a legkisebbek pedig biztosan élvezni fogják a hatalmas vidámpark nyújtotta lehetőségeket, vagy az Universeum névre keresztelt óriás tudományos látogató központot.

3. CATANIA - SZICÍLIA

Laktál már egy ma is aktív vulkán lábánál? Azért nem kell megijedni: az Etna manapság már szerencsére igen békés és kiszámítható. Ha igazi déli életérzésre vágysz, akkor ez a te helyed! Fantasztikus ételek és italok, barátságos belváros, magával ragadó hangulat. Akár még egy igazi citrom,- vagy narancsszüretben is részed lehet a citrus ültetvények egyikén! Az Etna megmászása pedig csak hab a tortán, hiszen ilyen páratlan élményben nem sokszor lehet részed!

4. DUBAI - EGYESÜLT ARAB EMIRÁTUSOK

Dubaiban semmi sem lehetetlen! Legalábbis így gondolja az, aki már látott legalább egy ismeretterjesztő filmet a városról és környékéről. Mesterségesen épített szigetek és városrészek, eget meghódító felhőkarcolók, forró sivatag, és síparadicsom. Ha nem látod, talán el sem hiszed, hogy ilyen tényleg létezik. Ha egy egészen új kultúrára, új környezetre, hihetetlen, ugyanakkor mégis valódi helyre vágyakozol: keresd fel Dubait! Nézd meg, miként fér meg a régi az újjal, hogyan illeszkedik egy metropolisz a sivatagba!

5. BARI - DÉL-OLASZORSZÁG

Dél-Olaszország eme partvidéke, Európa igazi gyöngyszemének is nevezhető. Sziklákra épült városkák, kristálytiszta tengervíz, nyüzsgő kulturális élet, robogók és 500-asok, igazi olasz ételek. A képeket nézegetve azonnal indulnánk az első járattal, hogy belelőgassuk a lábunkat az áttetszően kék tengerbe.

A bemutatott városok mindegyikébe könnyedén elröppenhetsz most a Wizz Air járatain, hiszen egytől-egyik nagyon kényelmes és rugalmas budapesti indulással tudsz most számolni.

Sőt! A Wizz Air Hitelkártyájával most akár a repülőjegyed költségeit is fedezheted: a vásárlások után gyűjtött pontokat repülőjegyekre és egyéb utazási szolgáltatásokra lehet beváltani a légitársaságnál. Egy június 20-ig tartó akció miatt a szokásos 10 ezer üdvözlő ponton felül most még 10 ezer pontot írnak jóvá annak, aki sikeresen igényel ilyen kártyát. Ezek a pontok egy az egyben forintokra válthatók, így a 20 ezer forint már a következő utazásnál felhasználható Wizz Air repülőjegy vásárlására. Ha napi vásárlásainkat ezzel a hitelkártyával fizetjük, akár minden évben összegyűjthetünk magunknak egy repülőjegyet!

Érdemes tehát nem csak az úticélokat böngészni, hanem utánajárni az Wizz Air Hitelkártya előnyeinek is! [Tudj meg többet ide kattintva.]