4 horvátországi sziget, 5 városka, amit imádnál!

Borítókép: 4 horvátországi sziget, 5 városka, amit imádnál! Forrás: Getty Images
Tengerparti nyaralást tervezel, de nem szeretnél túl sokat autózni? Irány Horvátország, ahol csodás partokra, strandokra és mesés, történelemről árulkodó szigetekre lelhetsz!

5 óra 16 perc. Ennyi kell csupán, hogy elérd Horvátország egyik, hozzánk legközelebbi szigetét, Krk-et. Egész pontosan 525 km Budapestről, ami egy-két kisebb megállóval megszakítva, tűrhető távolságra van. Horvátország, a magyarok kedvelt úticélja. Ennek oka az ország közelsége, a tenger csábítása és a mediterrán hangulat, mely óhatatlanul beszippant egy nyáresti grill vacsoránál. Lampionokkal díszített vízparti étteremek, kishajóbérlés, morajló tenger: ezért a hangulatért érdemes felkeresni a horvát partokat.

Horvátország megközelítése sem olyan bonyolult, az autós utazás meg aztán végképp meglepetésektől mentes: szinte nyílegyenes az út Magyarországról a tenger felé, csak Zágrábot, majd Rijekát kell követni az autópálya útjelző tábláin- vagy a navigáción- és szorgalmasan kell fizetni az útdíjakat a kapuknál.

Délebbre vagy északabbra tervezed az utat, a választás szinte majdnem mindegy, mert a tenger mindenhol csodás, ám igaz az is: minél délebbre mész, annál biztosabb az esőmentes, igazi nyári hőség.

5 olyan helyet mutatok most nektek, melyek mindegyike más-más okból kifolyólag lehet számodra is imádni való úticél, most nyáron!