Párizs lassan Velencévé változik, akárcsak az 1900-as évek elején – FOTÓK

Borítókép: Párizs lassan Velencévé változik, akárcsak az 1900-as évek elején – FOTÓK Forrás: getty images
Napok óta árad a Szajna Párizsban, de reméljük, hogy a vízszint nem éri el az 1910-es rekordot.

Párizsban bizonyos tekintetben kissé megállt az élet a napokban a Szajna erőteljes áradása miatt. Egész városrészek kerülnek folyamatosan víz alá, és a vízszint még mindig emelkedik: lassan elérni a 6 méteres magasságot.

Forrás: getty images

Az egyik legnagyobb látványosság, a Notre Dame jelenleg nem látogatható a megközelíthetetlenség miatt, és nem titok, hogy egyre nagyobb problémát jelent a korábban csak a parti szakaszokon élő patkányok belváros felé való menekülése is.

Forrás: getty images

A mostanihoz hasonló áradás volt 2016-ban is, amikor nagyjából 6 méter magasan állt meg a víz szintje – akkor egyebek mellett a Louvre is bezárt, felkészülve arra, hogy a műkincseket esetleg ki kell menteni –, azonban sem az akkori, és bízunk benne, hogy a mostani eset sem közelíti majd meg a "nagy párizsi árvízet", amely 1910-ben sújtott le a maga 8 méterre emelkedő vízszintjével.

Forrás: getty images

Sajnos jelenleg is úgy áll a helyzet, hogy bizonyos területeken csónakokkal, gumicsizmában, talpig vízálló ruhában közlekednek az emberek, akárcsak a 100 évvel ezelőtti áradáskor. A most következő fekete-fehér fotók sora a bizonyíték, hogy micsoda károkat tud okozni a víz és hogy az emberek valójában mennyire ki van szolgáltatva a természetnek. Nézzétek meg, miként birkózott meg az párizsi lakosság az eddigi legnagyobb áradással 1910 januárjában!

(Fekete-fehér fotók: mashable.com)