Mert utazni élvezet: a 9 legjobb hely külföldön, ahol valaha megfordultunk

Borítókép: Mert utazni élvezet: a 9 legjobb hely külföldön, ahol valaha megfordultunk Forrás: Puskás Tibor
Ha nyaralást, őszölést tervezel, olvasd el cikkünket. Sok jó ajánlatot találsz a luxustól az olcsóbbig.

Közepesen nagy utazó vagyok, sok ismerősöm csípőből lepipál, viszont minden percét imádom: a becsekkolást a repülőtéren, a biztonsági öv csattanását a kocsiban, a vonatzakatolást, a megérkezéskor feltáruló látvány első tizedmásodpercét, a lánchegységeket és az óceánt éppúgy, mint egy panelváros füstízű levegőjét. Ám az embert egyfelől nyomasztják afféle dolgok is, mint a kiadott kisebb vagyon vagy a túl nagy ökológiai lábnyom, másfelől ideje sincs mindig, szabadságot kell kivenni, nyáron minden jóval drágább, szóval tudjuk, hogy megy ez.

Mivel azonban életemnek egy olyan szakaszába léptem, amikor az utazások a fenti tényezők nélkül is megritkulni, vagy minimum átalakulni látszanak, erőt vett rajtam a fránya nosztalgia, és letekintettem a mélységesen mély múlt-kútba, előbányászva és sorrendbe állítva minden utazásom legemlékezetesebbjeit.

Íme az én top 10-em Olaszországtól Costa Ricáig, New Yorktól Erdélyig.

Forrás: pexels/leyla Elma

Isztambul

Felzengő müezzin, Erdogant szapuló helyi asszony, fejkendős nők, katona, aki nem akar rám nézni, rengeteg kutya és macska szerteszét, gyerekkoldusok, Boszporusz-part, zaccos török kávé, hömpölygő tömeg, színes bazársor – aki valaha járt a török városban, nem felejti el soha. Csak a Hungária-szám ne jutna róla minduntalan eszünkbe...

A további 9 legjobb hely külföldön – szerintünk – a galériában!