Íme az UNCSI-DOBOZ, hogy bármikor le tudd foglalni a gyerkőcöt valami érdekessel

Borítókép: Íme az UNCSI-DOBOZ, hogy bármikor le tudd foglalni a gyerkőcöt valami érdekessel Forrás: pinterest
Olyan játékötletek és foglalkozások, amelyek fejlesztik a gyerek kreativitását, ügyességét – és nem utolsósorban igen szórakoztatóak is.

Nagy valószínűséggel nincs is olyan szülő a világon, aki eddig ne tapasztalta volna, hogy a nagyobbacska gyermeke valamiért épp látványosan unatkozik. Ami persze korántsem jelenti azt, hogy ez a mi hibánk lenne, mert miért nem foglalkozunk vele ugyebár? – kérdezhetnék sokan –, ám egyszerűen vannak pillanatok, amikor a lurkóknak már unamasak az addig játszott játékok, esetleg szimplán van egy "üresjárat", amikor azt sem tudják, mit kezdjenek magukkal. Ha visszagondolsz a gyerekkorodra, tuti, hogy neked is volt elvétve néhány ilyen perced, amikor ahelyett, hogy elkezdtél volna azon agyalni, mit is csinálhatnál, inkább mentél az egyik szülődet nyüstölni az "unatkozoooom!" vagy a "de mit csináljaaak?" kérdésekkel.

Forrás: pinterest

Szóval cseppet sem rossz ötlet az ilyen helyzetekre is felkészülni és egy kis plusz befektetett energiával előre dolgozni annak érdekében, hogy mindig érdekes dolgokkal tudjuk lekötni a porontyokat. Mert tényleg van olyan pillanat, amikor egyszerűen nem tudunk leülni velük játszani, arról nem is beszélve, hogy nagyon is jó, ha megtanulják egyedül lefoglalni magukat és kicsit elvonulni a saját kis intim kuckójukba, birodalmukba.

Forrás: pinterest
Ha te is szívesen kivédenéd az unalmas pillanatokat, érdemes valamikor időt szánnod egy "uncsi-doboz" elkészítésére. Ebbe a dobozva vagy más tároló eszközbe feladatokat, de akár kütyüket is elhelyezhetsz, és ha a gyerkőc előhúzza az unalomkártyát, te máris egy nagyszerű ötlettel állhatsz elő.

Íme, néhány ötlet, milyen feladatok kerülhetnek bele az uncsi-dobozba, de persze a fantáziádra bízzuk, hiszen ki ismeri jobban a gyermekedet, mint te?

Forrás: pinterest
Ez kerülhet az uncsi-dobozba: