Újra szerelmes a férjem – csak nem belém

Újra szerelmes a férjem – csak nem belém
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Ú

Újraéli a kamaszkorát, minden nőt meg akar kapni, miközben egy állandó barátnője is van. No meg három lánya és én, a felesége. Fogalmam sincs, milyen meglepetéseket rejt még férjem kapuzárási ámokfutása és hogy egyáltalán túlélhetjük-e mindezt, mint család. - Erika igaz történetét Ottlik Judit jegyezte le.

A famiily.hu cikke.

A bili ősszel borult. Azaz én borítottam, amikor rájöttem, hogy addigra tényleg becsajozott. Persze nem előzmények nélkül; esténként állandóan a Facebookon lógott, lelkesen posztolt, véget nem érő csetelésekbe bonyolódott ki tudja kikkel. A telefonja pedig ki se látszott az édi gifekből és szívecskékből, amikkel a virtuális barátnői elhalmozták. A dolog viszont akkor fordult komolyra, amikor egyikükből hús-vér kapcsolat lett. A férjemben nem volt annyi, hogy őszintén felvállalva elém álljon és közölje velem a tényeket; én buktattam le, pontosabban a telefonja árulta el.

Teljesen kiborultam és megmondtam neki – ha már magától ez nem jutott eszébe - ez bizony így nem mehet tovább. Mégis mit képzel, mi mindent fogok még ölbe tett kézzel, mosolyogva elnézni neki?

Ő ugyanakkor láthatólag nem érzi a dolgok súlyát. Azt hiszi, hogy én - a megcsalt feleség, a háziasszony - majd legyintek egyet és megbocsátok, és feltétel nélkül szeretem őt úgy, mintha az anyja lennék. Beteges egy elképzelés. Miközben engem egyfolytában azzal hiteget, hogy engem szeret;

azt vágja a fejemhez, hogy tőlem nem kap elég dicséretet, szexet, elismerést és csodálatot. Ezzel magyarázza a viselkedését, mindennek ez az oka, szerinte legalábbis.

Könyörgöm, akkor miért nem szólt, amikor ezt kezdte érezni? Mert valljuk be, a hétköznapok mókuskerekét taposva, három gyerek és a munka mellett, lehet, kicsit valóban megszűntem őt áhítva csodálni. És ő engem? - tettem fel a kérdést magamban persze. Na de hagyjuk is, ez az egész sztori csakis róla szól. Az ő vélt sérelmeiről, s hogy most akkor neki végre jó legyen.

Na de felnőtt emberek vagyunk, vagy mégsem? Üljünk le, beszéljük meg, próbáljunk meg változtatni. Mindent megtettem volna érte. Most viszont már lehet, hogy késő. Mert ami megtörtént, azt nem lehet kitörölni. Ahogyan az együtt töltött 25 évünket sem. Rettentően nehéz.

Mióta kiderült a barátnő, külön költözött, albérletben lakik. Megmondtam neki, hogy mennie kell a közös otthonunkból, képtelen vagyok egy fedél alatt lakni vele.

Persze gyakran átjön, és olyan szövegekkel tömi a fejünket, hogy minket szeret és mindent megbánt, majd mindent jóvátesz; de közben a levelezgetéseiből más derül ki.

Abnormálisnak érzem azt is, hogy nekem szidja a barátnőjét, de beleolvasva a telefonjába látom, nem változott semmi. És azt is, hogyha az igazat szeretném megtudni, azt ilyen gyerekes módszerekkel tehetem.

Nekem kellene lépnem, mert ő nem fog. Tisztában vagyok vele. De nagyon félek. Egyrészt nem vagyok az típus, aki fog magának egy pasit, nem is lenne rá időm vagy alkalmam. Utána meg izgulhatnék, hogy nem kezd-e ki a lányaimmal...

Ráadásul most anyagilag is nagyon nehéz helyzetben vagyunk, óriási hitelünk van, amit igaz, hogy a férjem fizet, de utána jön kuncsorogni, hogy nincs pénze. Jó tanácsokkal persze tele a padlás. De amikor ott állok egyedül mindazzal, hogy a nagy kamaszodik, a középső most éppen nem hajlandó iskolába járni, a legkisebb pedig dackorszakban van; akkor úgy érzem, hiába a sok okosság.

Fogalmam sincs, milyen „árat” fizetünk majd meg végül a férjem időutazásáért, kamaszkori énjéhez.

A sztárok sem ússzák meg! Íme 9 híresség, akit már a várandóssága alatt megcsalt a párja!

Nézd meg a galériánkat>16 kép
9 híresség, akit megcsaltak a terhessége alatt
Tovább olvasok
Kép
Eszel te eleget? Íme 5 jel, hogy több kalóriára van szükséged

Már pedig borzasztóan fontos, hogy figyelj erre, máskülönben számíthatsz rá, hogy idővel hanyatlani fog az erőnléted futóként (is). A runnersworld.hu cikke.

Kép
Ha én lépek ki egy kapcsolatból, nehezebben viselem, mint amikor engem hagynak el

Apológia az Elhagyóért, akit közmegvetés sújt, pedig neki is van szíve. Adrienn története.

Kép
Immunrendszer erősítése? 3 mítosz, amit nem szabad elhinned ezzel kapcsolatban

Hogyan lehet az immunrendszert megerősíteni? Mindenekelőtt tudnod kell, mi az, amit nem szabad többé elhinned ezzel kapcsolatban!

Kép
11 dolog, amit anyák csinálnak, amikor senki nem látja őket

A WC-ben sírunk, dugicsokit eszünk és alvás helyett a gyerekeink fotóit nézegetjük. De ezzel még nincs vége a listának...

Kép
Most akkor tényleg fel akart szedni a 70 éves tanárom?

Felnőtt fejjel ültem be ismét az iskolapadba, coachingot tanulni. Imádtam minden percét. Imádtuk Frigyes tanár urat is, mert szellemes volt és elbűvölő. Később egy cukrászdában is megpróbált elbűvölni. Franci története

Kép
Így borozik Molnár Andi

Szeretjük, tiszteljük, használjuk és élvezzük. A bor mindennapjaink része. Ezerarcú nedű, melyben mindenki megtalálja a maga ízlésének leginkább tetszőt. De kinek mit is jelent igazán? Sorozatunkban ismert emberek mesélnek erről. Ezúttal Molnár Andrea táncost kérdeztük.

Kép
A férjem kedvéért sterilizáltattam magam, majd épp ezért hagyott el

Három lányunk született. Szerettünk volna fiút, persze, de azt mondtuk, hogy 3 gyerek azért elég. A férjem mondta ki a végszót: ne próbálkozzunk tovább. A harmadik császármetszés alkalmával éltem is a sterilizálás lehetőségével. Aztán két év múlva közölte: mégis szeretne egy fiút. „És ki fogja tovább vinni a családnevet?” – kérdezte. Majd bejelentette, hogy mivel nekem már nem lehet gyerekem, így elhagy.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem