Újabb feltörekvő séf vehette át a Miele „Év Ifjú Séftehetsége” díját az idei Dining Guide gálán

Újabb feltörekvő séf vehette át a Miele „Év Ifjú Séftehetsége” díját az idei Dining Guide gálán

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

2

2020–as év sem indulhat másképp, mint a megszokott és az év egyik legrangosabb gasztronómiai eseményeként számon tartott, Dining Guide Év Étterme Gálával, ahol számos más elismerés mellett átadták a Miele által támogatott, „Az Év Ifjú Séftehetsége” díjat is.

A Dining Guide jelenleg az egyetlen étteremkalauz itthon, amely az egész országban tesztel, mindemellett a legnagyobb múlttal rendelkezik ezen a téren. A Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz tesztelései már 2019 tavasza óta zajlanak, az idei főtesztelőnek pedig a Michelin-kalauz kötelékében évtizedeken át dolgozó Fausto Arrighit hívták meg. A szakember 36 éven át volt éttermi inspektor, valamint az olaszországi Michelin Guide igazgatója, az ő segítségét kérte a Dining Guide hazánk csúcséttermei között a végső sorrend felállítására.

Kép

A magyar gasztronómiai élet legjelentősebb képviselőit felvonultató gálán nem csupán a legkiemelkedőbb éttermeket és azok séfjeit, cukrászát, sommelier-jét és szervizemberét díjazzák, hanem elismerik többek között az Év Séfjét, az Év Ifjú Séftehetségét és az Év Innovatív Konyháját is.

Az „Év Ifjú Séftehetsége” 2020-ben Mede Ádám, a Laurel étterem séfje lett, aki korábban a nemzetközi versenyzők között harmadik helyezést ért el az egyik legrangosabb, fiatal szakácsoknak rendezett nemzetközi versenyen, a Chaine de Rotisseurs-en, amit a Bocuse d'Or előszobájának is tartanak. Az ózdi származású fiatalember 17-18 évesen már komplett borvacsorákat adott, pályáját Magyarország első Michelin-csillagos éttermében, a Costesben kezdte, Miguel Rocha Vieira séf keze alatt, majd csatlakozott a ma már – egész Közép-Kelet-Európában egyedüliként – 2 Michelin-csillagos Onyx csapatához. Mede Ádám Laurel –beli filozófiája a lokalitásra, vagyis a helyi alapanyagok használatára, illetve a borokkal egybeszőtt harmóniára épül. A gálaest során a Miele mobil konyhájában Kis Sándor a Miele séfje és Mede Ádám bemutatták hogyan lehet újragondolva elkészíteni az olyan hagyományos magyar ételeket, mint a harcsapaprikás vagy az oldalas gulyással. Mede Ádámmal az év során hat alkalommal találkozhatnak az érdeklődők a Miele Főzőiskola március végétől induló főzőestjein, ahol megtanulhatnak és elleshetnek tőle kulináris trükköket, praktikákat.

Az ifjú séftehetség az elismerés mellett egy Miele DG 6001 szabadon álló gőzpárolót vihetett haza, mellyel akár otthon is megvalósíthatja régi, klasszikus receptek újra gondolt, felfrissített változatát. Nyereményét elismerő szavak kíséretében Jécsy Norbert, a Miele Kft. ügyvezetője adta át.

Tovább olvasok
Kép
Mi a trükk? Hogyan lesz egyformán sült a tükörtöjás sárgája és fehérje?

Nem ez az életem legfontosabb kérdése ugyan, de azért időről-időre elmerengtem rajta, miért fog ki rajtam egy egyszerű tükörtojás? Sok mindent kipróbáltam, míg végre rájöttem a tuti trükkökre.

Kép
Ezt mondja most a tudomány az idegesítő maszkviselésről

Egy friss tudományos kutatás valószínűsíti, hogy az arcmaszk viselése hozzájárul ahhoz, hogy még ha elkapjuk a koronavírust, akkor is kevesebb tünettel, vagy tünetmentesen úszhassuk meg a betegséget.

Kép
Miért is ne lehetne növényi alapú a palacsinta és a gofri?

Ez a vegán alaptészta hajdina liszttel és banánnal készül, egy kevés fahéjjal és vaníliával. Hidd el, megér egy misét!

Kép
Szoptatás a buszmegállóban és más mulatságos rajzok az anyaságról

Amikor még a vécén sincs nyugtod. Amikor hajnalban ébred, de csak hétvégén. Amikor titokban csokit eszel, nehogy észrevegye. Ismerős?

Kép
Mégis, hány különórára járjon a gyerek? És ki viszi el őt oda?

Ahogy elkezdődött a tanév, jól betábláztam a gyereket – meg magamat is. Aztán egy kicsit visszavettem. Elmesélem, miért.

Kép
Ezért olyan fontos, hogy hintázzon a gyerek!

Tudtad, hogy a hintázás sokkal több annál, mint egy remek szórakozás? Komoly fejlesztő hatással is van a kisgyermek mozgásfejlődésére, az egész idegrendszerére. A ritmusos mozgás ráadásul nyugtat és kikapcsol; lehetséges, hogy ezt keressük felnőttként is, egy hintaágyban ringatózva.

Kép
Palya Bea: „A gyászév kemény volt. De a végén újjászültem magam”

Mindig képes felállni a föltdről, a krízishelyzetekből értéket teremt. Megénekli az emberi örömöt és fájdalmat, terápiát nyújt hallgatóinak. A szeptember 24-i Éva Psziché Esten elmeséli, hogyan épült újjá a gyászfolyamat után, és miként válhatunk mi is áldozat helyett életünk hősévé.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem