Brit klasszikus: uborkás szendvics – avagy a királynő kedvence

uborkás szendvics,tea,angol,recept
Forrás: pinterest

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

H

Ha szívesen összedobnál magadnak egy három összetevős szendvicset, amit a királyi udvarban is gyakran fogyasztanak, mutatjuk a receptet!

Az angolok hagyományosan az ötórai tea mellé szolgálják fel az uborkás szendvicset, ami mára a brit arisztokrácia szimbóluma lett – nem éppen pozitív értelemben. Gyakran vonnak ugyanis párhuzamot az uralkodócsalád és a teaszendvics között, mely szerint mindkettő színtelen és kissé megfáradt. Nem tisztünk eldönteni, hogy ez valóban így van-e, de azt tudjuk, hogy II. Erzsébet nagyon kedveli ezt a brit finomságot, ahogyan mi is. (Amerikaiasított változatát nem különben.) Mutatjuk mindkettőhöz a receptet!

Angol uborkás szendvics

uborkás szendvics,angol,brit
forrás: pinterest
Angol uborkás szendvics

Hozzávalók

  • 6–8 szendvicskenyér
  • 100 g vaj
  • 1 nagyobb fürtös uborka (pucolva, hajszálvékonyra szeletelve)
  • 1 csipetnyi só
  • 1 tk. citromlé

Elkészítése

A kenyérszeletek héját – a klasszikus recept szerint – levágjuk, majd a szeleteket teljesen megvajazzuk. (Fontos, hogy ne hagyj ki egyetlen négyzetcentit sem, máskülönben az uborka eláztatja.) Két megvajazott kenyérszelet közé tegyél két sor szeletelt uborkát, sózd meg, majd ízesítsd pár csepp citromlével. Vágd ketté úgy, hogy két téglalap formát kapj.

Amerikai uborkás szendvics

uborkás szendvics,recept,angol recept,amerikai recept,klasszikus recept
forrás: pinterest
Uborkás szendvics
Olvasd el ezt is!

Az amerikai verzióban a vajat a krémsajt váltja fel és rengeteg zöldfűszer is kerül bele.

Hozzávalók

  • 6–8 szelet toast- vagy szendvicskenyér
  • 100 g krémsajt
  • 1-2 ek. friss kapor (felaprítva)
  • 1 tk. citromlé
  • 1/2 tk. citromhéj (reszelve)
  • 1 csipetnyi só
  • 1/2 csipetnyi fekete bors
  • 1 kisebb kígyó- vagy 1 fürtös uborka

Elkészítése

Krém: Tedd egy tálba a krémsajtot, add hozzá a felaprított kaprot, a citrom levét és héját, a sót, borsot. Keverd a masszát homogénre, majd tedd a hűtőbe 1-2 órára.

Szendvics: A krémet vedd ki a hűtőből 30 perccel korábban, mint ahogy nekilátnál a szendvicsek elkészítésének – így könnyebb lesz vele dolgozni. Ez idő alatt pucold meg, majd vágd fel vékony szeletekre az uborkát. (Ehhez érdemes mandolint használni.) Kenj meg egy szelet kenyeret a sajtkrémmel, majd pakolj rá néhány szelet uborkát és jöhet rá még egy szelet kenyér. Vágd le a héját (nem kötelező), majd vágd a szendvicseket négy egyenlő részre. Díszítsd a falatkák tetejét némi friss kaporral.

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Keleti cukkini-uborka saláta

A brit királyi családban bizony bizarrabb szokások is vannak, mint az uborkás szendvics fogyasztása. Kattints a galériánkra, ahol megmutatjuk, melyek is ezek!

Nézd meg a galériánkat> 14 kép
Bizarr szokások a brit királyi családban
Tovább olvasok
Fizetőeszköz, radír és szerelmi kötés – 19 érdekesség a kenyérről

Augusztus 20-a az Új Kenyér ünnepe, ennek apropójából összegyűjtöttünk egy halom izgalmas információt róla, amit eddig valószínűleg te sem ismertél.

A nagyobb áruházláncok iskolakezdési katalógusai egyben (hogy idén se kelljen keresgélned)

Nyomtatott reklámújságok helyett bőven elég egy helyen csekkolni (és összehasonlítani) az árakat.

Napi horoszkóp augusztus 17.: a Bikákat komoly elismerés teszi boldoggá, a Rákok fontos döntést hoznak meg

A hosszú hétvége első napján is érdemes elolvasnod a csillagok üzenetét, hisz ismét izgalmas dolgokat tudhatsz meg!

Melyik a legjobb kardioedzés, ha hasból szeretnék fogyni?

Egyáltalán nem mindenki van oda a kardióért, de ha zsírt szeretnél égetni, akkor muszáj beiktatni az edzéstervedbe. Szerencsére sokféle kardioedzés létezik.

Híres emberek, akiket gyerekkori barátság fűz össze

Hollywood tele van ikonikus barátságokkal. Sztárok, akik együtt dolgoznak, esznek, edzenek, sőt még a vörös szőnyegre is együtt sétálnak fel. És vannak olyan hírességek, akik már gyerekkoruk óta ismerik egymást.

Neked mi a szupererőd? Teszteld magad!

Töltsd ki a tesztet és írd meg nekünk, hogy eltaláltuk-e a szupererődet.

Voilà! 5 híres francia mártás, amivel bárkit lenyűgözhetsz

A klasszikus francia konyhának köszönhető a legtöbb hideg és meleg alapmártás vagy más néven anyamártás. A hollandi, a spanyol, a velouté, a besamel, a marinara és persze a majonéz is. Ezek mind-mind nélkülözhetetlenek a francia konyhában és ma már a miénkben is.

Bölcsebbé és talpraesettebbé tesz az utazás – használd ki!

Persze mindenki úgy utazik, ahogy akar. De miért ne utaznál úgy, hogy az a szellemi fittségedre is jó hatással legyen?

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Vesd bele magad a nyárba és fizess elő 40% kedvezménnyel 1185 Ft-ért!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem