Tanácstalanul állsz a próbafülkében, jól áll-e neked, érdemes-e megvenned? A Corvin Plazában segítenek, ráadásul ingyen!

Borítókép: Tanácstalanul állsz a próbafülkében, jól áll-e neked, érdemes-e megvenned? A Corvin Plazában segítenek, ráadásul ingyen! Forrás: Getty Images
Ugye, milyen jó lenne, ha valaki segítene és tanácsokkal látna el, hogy mi áll jól neked, mire érdemes költened, és mire nem? A személyi stílustanácsadás, un. personal shopping létező szolgáltatás, ám nem olcsó... Szerencsére a Corvin Plazában ez a lehetőség ajándék és INGYENES, jó ideje működik a Stílustanácsadás. Frank Patrícia stylisttal beszélgettünk erről a különleges szolgáltatásról.

Remek lehetőségnek hangzik, és azonnal ki szeretnénk próbálni! Mióta elérhető ez a vásárló nők számára életmentő stylist szolgáltatás?

Két és fél éve érhető el a szolgáltatás, egyre többen ismerik meg ezt a lehetőséget. Nagyon népszerű a vásárlók körében, hisz ezáltal sokkal jobban megismeri önmagát a vendégünk, céltudatosabban tud öltözködni, magabiztosabbá válik. Van olyan, akinek nincs bejáratott "vásárlótársa", így sokkal felszabadultabban és boldogabban tud shoppingolni, hogy meg tudja kérdezni valakitől külső szemként, neki mi a véleménye - aki nem mellesleg egy szakember, és meg is tudja tanítani arra, mi előnyös számára.

Csak szezonálisan vagy bármikor igénybe lehet venni a szolgáltatást?

Egész évben elérhető, ilyenkor szezonváltáskor persze még többen érdeklődnek a szolgáltatás iránt. A tökéletes téli kabát, csizma megtalálása évről évre embert próbáló feladat az ú trendek és a választék tengerében. Karácsony környékén pedig sok olyan vendég is érkezik hozzánk, aki párja, szülei vagy gyermekei ajándékának kiválasztásához kér tanácsot.

Hogy kell elképzelni egy ilyen tanácsadást, vásárlást? Mire lehet számítani?

Egy alkalom másfél óra, ami egy beszélgetéssel kezdődik, s túl azon, hogy elmondják nekem, hogy mit szeretnének venni, a vendégeim adottságait is felmérem, megbeszélünk mindent őszintén, majd együtt elmegyünk vásárolni. Körülbelül háromnegyed óra marad a közös vásárlásra, ezért érdemes a “holt időkben” jönni, hogy az idő ne menjen el próbafülkére várással.

Mi a tapasztalatod, tisztában vannak a vendégek a saját adottságaikkal? Mik a leggyakoribb problémák, bizonytalanságok vagy ruhadarabbeli tanácstalanságok, amikkel felkeresik a tanácsadást?

Változó, van aki igen, van, aki nagyon nem. Ami sokkal inkább állandó, az az, hogy a hátrányaikkal foglalkoznak inkább. Ezen mindig megpróbálok gyorsan változtatni, mert ugye az lenne a lényeg, hogy mi áll jól nekik, és miben érzik jól magukat. A stílusos öltözék mit sem ér, ha nem érzi sajátjának, feszeng benne, kényelmetlen... Ha megmutatom mi az, amit érdemes hangsúlyoznia a vendégnek, mire legyen igenis büszke, sokkal jobban fogja érezni magát.

Kik jönnek hozzád leginkább?

Elsősorban fiatal hölgyek, hisz ők olvastak, hallottak már legtöbbször erről a szolgáltatásról többek közt a Corvin Plaza blogjából is, amelynek az egyik szerkesztője vagyok. Ahogyan egyre jobban híre megy ennek a lehetőségnek, úgy kezdenek jönni a középkorúak és a kamaszok is.

Vannak szülők, akik a tinédzser gyerekeiknek foglalnak időpontot. A kamaszoknál a sablonosságot kell leépítenünk. Nagyon egyformák, szinte félnek önmagukat adni. Jó őket viszontlátni pár héttel később.

Úgy tűnik, tőlem sokszor jobban elfogadják a tanácsot, a kritikát, mint az anyutól. Az esetükben külön szerencse, hogy itt vannak olyan megfizethető árú, nagyon fiatalos boltok, ahol tudunk menő ruhákat választani.

A középkorúak esetében is azt tapasztalom, hogy sokszor nem elég bátran öltöznek, nem ismerik vagy nem merik használni a számukra elérhető lehetőségeket, színben és fazonban sem.

Ennyire nagy kihívás a középkorúakat öltöztetni?

Itthon igen... Sokan nem mernek már 45-50 évesen sem divatos ruhákat hordani, megszokták hogy nekik mi áll(t) jól, és már nem változtatnak. Egy hosszabb beszélgetéssel falakat döntünk le, nyitnak az újdonságok felé, és máris sokkal merészebben indulunk vásárolni. Pár plusz kiló miatt még nem kell fekete-szürke ruhák (vagy inkább bő zsákok) mögé bújni. Cipőfetisiszta vagyok, hiszem, hogy egy minőségi, stílusban illő cipő is nagyon sokat dob az öltözeten, erre is ki szoktunk térni.

Tényleg ingyenes a szolgáltatás? Így is marad?

Abszolút ingyenes, sőt vannak üzletek, amelyek még kedvezményt is adnak, általában 10 százalékot. Ami változni fog, hogy lesz olyan tanácsadás is, ahol nem megyünk vásárolni, hanem inkább arról beszélgetünk, hogy mitől érezhetné magát jobban a bőrében valaki, mitől nőne az önbizalma. Itt olyan banálisnak tűnő dolgok kerülhetnek szóba, mint egy frizuraváltás, egy új szemüveg, ami sokszor jobban öltöztet mint egy ruha, vagy esetleg az, hogy télen hogyan sminkeljen valaki, hogy ne legyen fáradt, szürke a tekintete. Még az is előfordul, hogy azt javaslom a vendégnek, hogy néha menjen el szoliba, hogy egy kis színe legyen.

Hm, ez jól hangzik. És esetleg ti még azt is tudjátok, hol vannak jó leárazások?

Szinte itt élek a Corvin Plazában, tudom az akciókat, és igyekszem élni is ezekkel. Tudatosan megtervezett vásárlással egyébként nagyon sokat lehet spórolni a hirtelen jött shoppingoláshoz képest, aminek sokszor az a vége, hogy otthon fogjuk fel, hogy vettünk egy sokadik fekete pulcsit. Ha előre átbeszéljük, hogy mi hiányzik a ruhatárból, akkor azt keressük, és nem mást.

Ez egy különleges plaza, a belváros szívében van, de mégsem központi helyen. Kik szeretnek ide járni?

Tömegközlekedéssel nagyon jól megközelíthető, van parkoló is, és a környék tele van fiatalokkal, egyetemekkel, így egy igazán pezsgő helyszín a shoppingoláshoz. Nagyon jó boltok vannak, például a Müller, a H&M nagy kollekcióval, vagy épp az ár/érték arányban nagyon jó fiatalos márka, a Sinsay, és a deszkás stílus kedvelőinek a Cropp, amelynek csak nálunk van üzlete. Utóbbit a kamasz fiúk imádják.

Frank Patrícia
Stylist, stílustanácsadó
Évekig az RTL Klub és a Hír TV stylistjakén dolgozott, jelenleg a Corvin Plaza stylistja, a Corvinas blogj egyik szerkesztője.