Tom Cruise, aki mindenhez (is) ért, de a teljesítménye alapján még az is lehet, hogy ő egy UFO

Borítókép: Tom Cruise, aki mindenhez (is) ért, de a teljesítménye alapján még az is lehet, hogy ő egy UFO Forrás: Getty Images
Tom Cruise nevét nincs, aki ne ismerné. Olyan filmek fémjelzik karrierjét, mint a Top Gun, a Mission: Impossible, de ne felejtsük a Koktélt vagy az Esőembert se, mindez persze a teljesség igénye nélkül. Nincs olyan filmje, ami ne lett volna nagy durranás, és nincs olyan dolog, amihez a 59 éves világsztár ne értene.

40 éve fedezte fel magának a filmvilág Tom Cruise-t. 1981-ben debütált az Endless Love (Végtelen szerelem) című Franco Zeffirelli filmben, egy igen kicsi szerepben. Ám volt annyira meggyőző a játéka, hogy újabb filmekbe hívták meg, a sok szereplés pedig 1985-re a Ridley Scott rendezte Legenda című filmhez, majd 1986-ra a Top Gun-hoz juttatta el.

Tom Cruise filmes teljesítménye vitathatatlan. Persze van nála "termékenyebb" sztár is, ám a filmekben nyújtott játéka mellett fizikai teljesítménye minimum imponáló sok más férfi színésznek. Lenyűgöző dinamizmussal, könnyedséggel, profizmussal és elszántsággal veti bele magát minden munkájába. Nem ismer határt: többet, jobbat, nagyobbat akar kihozni magából és minden jelenetéből.

2016-ban James Corden műsorában, remekül összefoglalták addigi filmjeit. 9 percben eljátszották a sztár legnagyobb szerepeit:

Cruise híres arról, hogy a veszélyes mutatványokat dublőr nélkül, saját maga hajtja végre. A Top Gun című film szereplőválogatásakor, amikor Jerry Bruckheimer, a film producere meglátta Cruise-ot a Legenda című film forgatására növesztett hosszú, copfban hordott frizurájával, azt mondta; ültessék be ezt a hobo színészt egy vadászgépbe, vigyék el egy körre, hogy biztosan elvegyék a kedvét a filmben alakítandó Maverick szerepétől. Ám a trükk nem jött be: a próbaút után Cruise annyira felvillanyozódott az élménytől, hogy attól kezdve tíz körömmel ragaszkodott a szerephez.

valóban tud vadászgépet vezetni Tom Cruise? Tényleg képes 6 percig visszatartani a lélegzetét egy víz alatti felvételért? Galériánkból kiderül, ahogyan az is, a való életben miért is üldözött ékszerrablókat