Bundáskenyér tojás nélkül? De még mennyire!

Borítókép: Bundáskenyér tojás nélkül? De még mennyire! Forrás: I Do Nothing But Love/Unsplash
A bundáskenyér elképzelhetetlen lenne tojás nélkül, igaz? Pedig a bundája növényi eredetű alapanyagokból is készülhet. Ez a recept jól jöhet, ha vegán vagy, vagy épp nincs otthon tojás, esetleg kipróbálnál valami újat.

Persze tojás gyakrabban van otthon, mint selyem tofu, ami ehhez a vegán bundáskenyérhez szükségeltetik, de ha adhatok egy tippet, tarts otthon a mélyhűtőben – így bármikor előveheted, ugyanis baromi jól fagyasztható!

Tojásnélküli bundáskenyér

Hozzávalók

  • 4-6 szelet kenyér
  • bio selyem tofu
  • 50 ml szójatej
  • 1/2 tk. vanília kivonat
  • 1/2 tk. őrölt fahéj
  • vegán vaj vagy olaj sütéshez
  • 3-4 sárgabarack (vagy más szezonális grillezhető gyümölcs)
  • juharszirup vagy méz
  • kókuszdió-, vagy más növényi alapú joghurt, vagy tejszín

Elkészítése

  1. Vágd félbe a barackot, majd grillezd meg mindkét oldalát és tedd félre.

  2. Turmixold le a selyem tofut, a szójatejet a fahéjjat és a vanília kivonatot.

  3. Ezután öntsd a keveréket egy tálba, mártsd bele a kenylrszeleteket, míg egyenletes bevonatot nem kapnak, közben hevíts olajat vagy vajat egy serpenyőben, majd közepes fokozaton pirítsd meg benne a kenyerek mindkét oldalát.

  4. Tálalásnál tegyél egy-egy barackot a kenyerek tetejére, majd csorgass rá juharszirupot, és kanalazz rá egy jó nagy adag joghurtot.

Forrás: livekindly.co

Így készül a sonkás-sajtos francia toast roll-up