Titkos tanácsok a tökéletes pulykasülthöz

Titkos tanácsok a tökéletes pulykasülthöz

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Á

Álmodozol róla, mégsem teszed meg? Mi lenne, ha idén vennéd a bátorságot, és megpróbálkoznál a karácsonyi pulykával? Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya elárulja neked legféltettebb titkait, hogyan is kerülhet illatos, omlós, ropogós fogás a karácsonyi asztalra.

A megfelelő hús

A finom eredményhez elengedhetetlen a jó minőségű, friss pulykahús, ehhez a legjobb választás a Gallicoop termék. Nem muszáj nekigyürkőzni az egészben sült állatnak, választhatsz mellet, combot, amikkel változatos fogásokat készíthetsz.

A sütés fortélyai

A húst időben ki kell venni a hűtőből. A pulykának sütés előtt három órával érdemes szobahőmérsékletűre melegednie. Ez garantálja, hogy a hús egyenletesen süljön át, ne maradjon nyers a közepe. A biztos eredményhez használj tűpróbát: az ellenőrzéssel elkerülheted, hogy kiszáradjon a hús, vagy nyers maradjon a közepe.

A ropogós bőr titka

A szárnyas barnára és ropogósra sült bőrét egyszerű trükk garantálja: az utolsó tíz percben tekerd a sütőt 180 fokról 220 fokra! Így a pulyka jól átsül, a bőre pedig finom, roppanós rétegre változik. Fontos, hogy sütés közben negyed óránként locsolgasd a pulykát: így lesz igazán szaftos a hús, elkerülhető a kiszáradás, a bőr pedig zamatos ízt kap.

Fontos apróságok

Az ördög a részletekben rejlik, ezért ha megfelelő eredményt szeretnél, fordíts figyelmet a többi hozzávalóra is. Mit ér a Gallicoop pulykahús, ha ízetlen a húslé, kevés a töltelék, sótlan a köret. A szárnyas jól variálható édes gyümölcsökkel, gesztenyével, májas töltelékkel egyaránt. Karácsonykor ünnepelj szívből, ne spórolj se az időn, se az alapanyagokon, se a kalóriákon!

Engedd el!

A karácsony a búcsúzás és az elengedés ideje is. Ha minden igyekezeted ellenére nem sikerült elkápráztatni a nagyit vagy az anyóst, akkor sem érdemes felhúzni magad! Legyen kéznél egy B terv, ha túl nehéz fába vágtad a fejszéd, és kifogott rajtad az ünnepi menü. Hidd el, a családtagok jobban örülnek majd egy mosolygós, kedves háziasszonynak, mint egy siránkozónak. Biztos ami biztos, azért legyen tartalékban egy kis Gallicoop pulykahús a mélyhűtőben is!

Receptajánló:

Gesztenyével töltött hosszúcomb

HOZZÁVALÓK:

2 db pulyka hosszúcomb, 50 dkg főtt, hámozott gesztenye, 40 dkg aszalt szilva, 1 nagy cukkini, 4-6 szál zöldhagyma, 2 szikkadt zsemle vagy kifli, 2 tojás, só, bors, őrölt római kömény, 2 dl olaj

ELKÉSZÍTÉS:

A combot előző este alaposan bedörzsöljük sóval, borssal. Az aszalt szilvát és a szikkadt zsemlét külön-külön kevés vízbe beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A főtt gesztenyét felaprítjuk és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát, a lereszelt cukkinit, a kicsavart, elmorzsolt zsemlét, a tojást és a fűszereket. Alaposan összedolgozzuk és a bőr alá betöltjük. Ha marad ki töltelék, gombócokká formázzuk, és egy mélyebb tepsiben a hús mellé helyezzük. Az olajat felforrósítjuk és a megtöltött combot leöntjük vele. Öntünk alá kevés vizet és letakarva 180 fokos sütőbe toljuk 1,5 órára. Ezután levesszük a fedőt róla, és további 30 percig pirítjuk. A pulykacombot sütőtálra tesszük, s bekenjük a páccal.

Tovább olvasok
A 8 legrégebbi videó a YouTube-on

Emlékeztek még azokra az időkre, amikor az IWIW-en és a MySpace-en lógott mindenki Facebook és Insta helyett? Amikor nem Messengert, hanem Msn-t használtunk és olyasmi, mint a Snapchat még nem is létezett? A YouTube-ot alig használta valaki, a pixeles home videók gyűjtőhelye volt. Összegyűjtöttük a 8 legrégebbi YouTube videót, hogy mindenki nosztalgiázhasson egy kicsit…

Divatbemutató díszletek, amikre aztán nem sajnálták a pénzt

A múltkori divatbemutatós gyűjtésem az extrém helyszínválasztásokról szólt. Ez a mostani a pedig a set design-ra fokuszál, a felépített díszletekre, amik túlzás nélkül mestermunkák. Lássuk a legizgalmasabakat!

Benéztünk a ruhaturkáló biznisz kulisszái mögé

– Szia, bocsi. – Hosszú hajú lány cikázik el mellettem nagy adag ruhát cipelve. Egy több száz négyzetméteres, kanyargós pincelabirintusban állok, körülöttem polcok, fogasok, zsákok. „Mintás pamutruha”, „csíkos ingek”, olvasom a feliratokat, alattuk vállfára aggatva sorakoznak a ruhák. Megakad a szemem egyik-másik darabon. De jól néz ki az a málnaszínű, szívesen lecsapnék rá!

Napi horoszkóp szeptember 22.: a Rákok a saját boldogságukért küzdenek, az Oroszlánoknak kockáztatniuk kell a siker érdekében

A hét utolsó napján is érdemes elolvasnod a horoszkópod, hisz fontos üzeneteket rejtenek az egyes csillagjegyek!

A társadalmunk őrült játszmákra épül – állítja grafikáiban egy képzőművész

Ha megkérdeznénk a körülöttünk ülő három embert, mire gondolnak éppen, könnyen kiderülhetne, hogy ugyanarra, csak nem mondják ki. Ilyen és ehhez hasonló jelenségekről készített illusztrációkat egy német képzőművész.

Posztonként akár egymilliót kapnak a legmenőbb influenszerek

Van mit a tejbe aprítaniuk, és nem csak az „arról híres, hogy híres” Kardashian család nőtagjairól van szó.

Egy csípős tojásos falatka most a legmenőbb street food sláger

Az esték lassan legalább olyan csípősek, mint ezek a tojásos lepénykék, így nem árthat egy kis extra forróság. Ha szereted a Jalapeño Popperst, de túl nagy macerának tartod elkészíteni, mutatunk egy egyszerűbb, de legalább olyan ütős harapnivalót.

Elkészült az első ovi, amit egy magyar lakberendező egy pszichológus tanácsai alapján tervezett

Két lakberendező olyan ovikat tervez, melyek a világon bárhol megállnák a helyüket. Interjú.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem