5 tipp a megmaradt bor felhasználására

Borítókép: 5 tipp a megmaradt bor felhasználására Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
A megmaradt bor – a sörhöz hasonlóan – kevésbé vonzó, hiszen nem kelti frissesség érzetét, mindazonáltal pár nap után a minősége is erősen romlik. Ettől függetlenül azonban vétek lenne csak úgy megszabadulnunk tőle, hiszen több helyen – és formában – is hasznát vehetjük még.

Megmaradt a bor az előző heti buliból? Netán a pároddal, barátnőddel bontottatok fel egy üveggel, de nem bírtatok vele? Semmi gond! Az alábbi sorokban összegyűjtöttük nektek a legjobb, leghasznosabb és legmeglepőbb bormaradék felhasználási javaslatokat.

1. Készíts belőle borlekvárt

Nem is lesz szükséged másra, mint fél liter borra, fél kg cukorra, valamint egy zacskó dzsemfixre, egy darab lédús narancsra vagy citromra és némi vaníliára az extra ízesítéshez. A hozzávalókat gyakorlatilag össze kell főznöd, és amikor elkészült, üvegekbe töltened. Miután jól lezártad, állítsd azokat fejre, majd keress nekik egy hűvös helyet a lakásban, ahol kellemesen megdermedhet és megfelelő állagot kaphat a borlekvárod.

2. Használd fel a tányéron

Nem csupán pohárban érdemes gondolkodnod, ha borfelhasználásra kerül a sor, hiszen rengeteg étel esetében különös pluszt jelenthet pár korty száraz bor felhasználása. A hideg napok beköszöntével érdemes például egy ínycsiklandó sütőtökös rizottó mellé letenned a voksodat, aminek alapjául az első felöntéskor tökéletes választás lehet egy deci száraz fehérbor. Ugyanígy a száraz vörösbor remek pörköltalapként szolgálhat főzés közben.

A CIKK ITT FOLYTATÓDIK