Ezt gondolják a Valentin-napról a tizenévesek: 12 kamasz vallomása a szerelmesek ünnepéről (vagy miről)

valentin-nap,anti-valentin-nap,tizenévesek Forrás: Getty Images
A szerelem szent ünnepe vagy habos-babos giccsparádé? Kik járnak jól, a párok vagy a gagyikereskedelem? A jeles nap mesterkéltségébe sokan már kamaszkorban belefásulnak, de azért akad olyan gimis, akinek felcsillan a szeme a szívkarnevál hallatán. Megkérdeztem néhány tizenévest, mit gondolnak a Valentin-napról.

Az egész egy nagy marhaság

Az ember a párkapcsolatát hosszútávú szeretetre építi, nem pedig egy napra. Nekem február 14. nem Valentin-nap, hanem Bálint napja, néhány haveromat fel is köszöntöm ilyenkor. A barátnőm egyszer megsértődött, amiért nem kapott ajándékot, én meg visszakérdeztem: „Miért, Bálintnak hívnak?” (Kálmán, 18)

Nem ördögtől való

Ilyenkor ki tudod fejezni, hogy szereted a másikat, és ehhez nem kell pénz, csak csipetnyivel több romantika. Az viszont baj, ha olyan elvárások vannak, ami sok pénzzel jár. A tesóm barátnője például természetesnek veszi, hogy mindig a bátyám fizet, ilyenkor meg egyenesen el kell halmozni ajándékokkal, mert különben halálra sértődne. (Réka, 18)

Az emberek ürügyet keresnek, hogy ünnepelhessenek

Szerintem túl van tolva az egész. Engem teljesen hidegen hagy, de persze muszáj megtartani, mert a barátnőm szereti. Ilyenkor elmegyünk moziba, sétálni, vagyis épp olyan dolgokat teszünk, amit akármikor csinálhatnánk. (Zoli, 18)

anti-valentin-nap,valentin-nap
Forrás: Getty Images

Számomra nem a szerelem napja

Három évvel ezelőtt halt meg az anyukám. Nem sokkal Valentin-nap előtt. Azóta minden februárban napokig émelygek, és csak akkor leszek jobban, ha túl vagyunk rajta. Szerintem soha nem fogom megünnepelni, mert számomra nem a szerelem, hanem a halál napja. (Zsolt, 17)

Az emberek Valentin-nap nélkül nem érzik, hogy szeretik őket?

Ezt rossz iránynak tartom, akár nagy összeveszések is lehetnek abból, ha az egyiknek fontos, a másiknak meg nem. Én örülök, ha kapok a barátomtól egy szelet csokit, de ez nem befolyásolja az életünket. Az a lényeg, hogy mellettem van, és hálistennek mindennap elmondja, mennyire szeret. (Mirtill, 19)

Ez a nap szerintem nemcsak a szerelmeseké

Inkább arról szól, hogy a szeretteinket meglephetjük valami aprósággal. Hangsúlyozom: apróság, mert az elég béna, ha valaki drága ajándékokkal bizonygatja, mennyire odavan a másikért! (Miután eltávolodom a hangrögzítővel, halkan:) De amúgy utálom a Valentin-napot. (Klarissza, 19)

valentin-nap,tizenévesek
Forrás: pixnio.com

Egyszer kaptam egy szál Valentin-napi rózsát

Még az általánosban. Valaki a padomra tette, és soha nem fedte fel magát. Ez volt az egyik legaranyosabb dolog, ami történt velem. (Anna, 14)

Én csak túl akarok lenni rajta

Fogom a barátnőmet, és elmegyünk este a Boldog halálnapot! második részére. Valentin-napon a horror esik a legjobban. Az egyedülállóknak meg kifejezetten rossz lehet a felhajtás. (Bence, 20)

A Valentin-nap igazából a kereskedők ünnepe

A szingliknek meg rossz, hisz folyton azt látják, hogy csak ők szomorúak, körülöttük meg mindenki boldog. Közben sokan csak azért jönnek össze februárban, mert nem akarják magányosnak érezni magukat. Komolyan mondom, több ilyen esetet ismerek. (Linett, 15)

Nagyon szeretem!

Este el szoktunk menni a barátnőmmel vacsorázni, veszek egy csomó rózsát, és azt mondom neki, hogy addig foglak szeretni, amíg az utolsó szál el nem hervad. (nevet) (Mike, 15)

A tavalyi Valentin-napon jöttem össze a szerelmemmel

Mindketten magányosak voltunk, túl egy friss szakításon. Nagyon szomorú voltam, azt hittem, nekem soha többé nem lesz senkim. És akkor a barátaim bemutattak neki. Azóta imádom február 14-ét! (Éva, 16)

Én ilyenkor anti-Valentin napot tartok. Éljen az anti-Valentin-nap!

(Pista, 14)

Nézd meg ezt a galériát is: