Ez a 15 éves fiú emlékezetből készít anatómiailag pontos állatrajzokat

tinédzser,tehetség,rajz,művészet,szerbia,zoo,állatok Forrás: Dušan Krtolica / Facebook
Szinte magától sajátította el ezt a készséget: szabad kézzel, az utolsó szőrszálig vagy agyarrészletig bezárólag rajzol le bármilyen állatot vagy növényt anélkül, hogy „puskázna”.

Vannak művészek, akik hosszú évekig tartó kemény munkával mélyítik el a tudásukat; és vannak olyanok, akik gyakorlatilag úgy születtek, hogy már képesek voltak nagyot alkotni. Ez a szerb csodagyerek, Dušan Krtolica kétéves kora óta rajzol. Na jó, ez más gyerekekre is igaz, csakhogy Dušan rajzkészsége 15 éves korára olyan mértékben fejlődött, hogy a tehetségére most már az egész világ felfigyelt.

A tinédzser legjobban állatokat és növényeket szeret rajzolni, és művészetében az a pláne, hogy emlékezetből veti papírra ezeket, méghozzá szinte tökéletes anatómiai pontossággal. Érdeklődését egy állatokról szóló enciklopédia támasztotta fel, amelyet a szülei vásároltak neki néhány évvel ezelőtt. Krtolica az utolsó szőrszál- és agyarrészletet is pontosan lerajzolja anélkül, hogy közben nézné a képeket.

A fiú tehetsége annyira átütőnek bizonyult, hogy nemrég kiadta a saját enciklopédiáját, amely ősállatokról szól. Amíg a könyv nemzetközi forgalomba nem kerül, addig is nézzetek meg néhányat Dušan rajzai közül (még több a Facebook-oldalán és a website-ján):

13-19 éves vagy és buzog benned a vágy, hogy megmutasd a tehetségedet? Vegyél részt az Éva speciális lapszámának szerkesztésében – jelentkezz ide kattintva: www.evamagazin.hu/teenboss