10 év után visszatér a leszbikus közösségről szóló ikonikus sorozat

Borítókép: 10 év után visszatér a leszbikus közösségről szóló ikonikus sorozat Forrás: Pinterest
Merthogy az elmúlt években még jó néhány betű bekerült az LMBTQIA+ szivárványba. Néhány főszereplővel azonban újra találkozhatunk; nézzétek meg, hogy festenek ennyi év után!

Új epizódokkal, régi és új szereplőkkel és némileg módosított címmel jön ki a 2000-es évek egyik legismertebb, leszbikusságról szóló sorozata. A cím: The L Word – Generation Q. Merthogy a készítők a trendváltozásokhoz alkalmazkodva nem csak az L betűt emelik ki az LMBTQ+-ból, hanem a Q-t is, ami a queer (bármi, ami eltér a „hagyományostól”) kezdőbetűje.

A Los Angelesben élő leszbikus közösségnek persze már a 2000-es évek eredeti hat évadában is voltak heteró, bi és transz tagjai is, a sorozat mégis elsősorban nők közötti szerelmek, illetve szerelmi sokszögek szövevényes története volt.

Az új folytatás-évadban visszatér Jennifer Beals, akit ugyebár annak idején a Flashdance főszerepében ismerhettünk meg, Bette, a galériatulajdonosnő szerepében. Korábbi partnerével közös lányuk, Angelica az új évadban lázadó tinédzserként bukkan fel. Bette régi barátja, Alice (Leisha Hailey) is visszatér, nem beszélve Shane-ről, a nőfaló fodrászlányról (Katherine Moennig).

A fönti Instagram-poszt most nyáron készült, Jennifer Beals, Katherine Moennig és Leisha Hailey pride-ozik rajta – nem is változtak olyan sokat a főszereplők!

Amikor vége lett a sorozatnak 2009-ben, sokan azt gondolhatták: oké, megtört a jég, mostantól biztos sok tévéműsor lesz, ami leszbikus életeket mutat fel a közönségnek. De nem igazán történt ilyesmi. Úgy éreztem, talán vissza kéne hoznunk

– indokolta a döntést Ilene Chaiken, a sorozat kitalálója. Merthogy tizenöt év telt el a The L Word indulása óta és ezalatt rengeteg minden történt a nemheterók felszabadítása terén, olyannyira, hogy hajlamosak vagyunk elfelejteni, milyen volt először leszbikus karaktereket (ráadásul főszereplőket) látni a tévében. Ahogy egy New York Times-riport például még 2005 táján beszámolt egy meleg és leszbikus tévéműsorokról szóló konferenciáról, amelyen egy idősebb nő könnyek közt mondta Chaikennek: „A 60-as években nőttem fel. Tinédzserként kemény életem volt. Amit csináltok, az túlmegy az egyszerű szórakoztatáson. Közszolgálat. Nem csak tévéműsort készítetek, életeket mentetek meg.”

A galériában emlékezetes fotókat láthattok az eredeti The L Wordből, amit a magyar tévében L címmel vetítettek:

fotók: Pinterest