Részeges thai tészta Chrissy Teigen anyukája módra

chrissy teigen, pepper
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A receptvideóból azt is megtudhatjuk, honnan örökölte Chrissy a génjeit.

Chrissy Teigen már jó ideje rendre közzéteszi kedvenc receptjeit – és időnként az anyukáját is segítségül hívja gyerekkora legfontosabb comfort foodjainak elkészítéséhez. Most a híres pad kee mao, azaz a részeges tészta került sorra, amelyet Pepper, vagyis Chrissy édesanyja szerint azért hívnak így, mert „olyan csípős, hogy még egy részeg ember is kiérzi belőle az ízeket”, bár gyorsan hozzáteszi: fogalma sincs, hogy ez igaz-e.

Akárhogy is, ezt az egyszerű tésztaételt érdemes kipróbálni: csak úgy tocsog a csilis szószban. Persze ha nem szereted a csípőset, akkor visszavehetsz belőle. Íme a receptvideó:

A videóban kisebb baleset is történt: a forgatás elején Chrissy beütötte a lábujját és hallatszik, ahogy azt állítja, szerinte eltört. Miközben Pepper főz, a háttérből hallatszik, ahogy a modell nyög a fájdalomtól, de az édesanyát ez nem hatja meg: „Ne törődjenek a kiabálásával” – ajánlja a nézőknek, majd bedobja a fokhagymát és a csilit a serpenyőbe, mintha mi se történt volna.


Most pedig következzen a recept:

részeges tészta, thai tészta
forrás: flickr

Részeges thai tészta (pad kee mao)

Elkészítési idő: 10+20 perc

Szükséges eszközök

  • egy nagy serpenyő
  • spatula
  • fűszermozsár

Hozzávalók 2 személyre

  • 25 dkg csirkemellfilé felszeletelve
  • 1 ek szójaszósz
  • 5 bird’s eye csili
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek light szójaszósz (vagy sima)
  • 2 ek növényi olaj
  • ½ kisebb hagyma felkockázva
  • 4 zöldhagyma felszeletelve (vagy snidling)
  • 1 csésze thai bazsalikomlevél (vagy bármilyen friss bazsalikom)
  • 15 dkg pad see ew rizstészta (vagy bármilyen szélesre metélt rizstészta)
  • Só ízlés szerint

Elkészítés

1. Locsold meg a csirkét a szója szósszal és gondoskodj róla, hogy alaposan bevonja a húst. Tedd félre pár percre pácolódni.

2. Mozsárban törd össze (ne túlságosan) a csilit és a fokhagymát. Minél finomabbra darálod, annál csípősebb lesz az eredmény. A serpenyőben közepes lángon forrósítsd fel az olajat és add hozzá a csili-fokhagyma keveréket. Gyakran kevergetve főzd, amíg illatozni nem kezd, 1-2 percen át.

3. Add hozzá a csirkét, kavargasd addig, amíg épp hogy át nem sül, 3-4 perc kell hozzá. A készítsd el a csomagoláson látható instrukció szerint, majd mehet a serpenyőbe. A light szójaszósz is mehet hozzá, majd a hagymák. Keverd fel a hozzávalókat jó alaposan. Amikor a hagymadarabok megpuhultak, vedd le a tűzről és tálald.


Így töltik a karantént a híres családok:

Nézd meg a galériánkat>8 kép
Sztárcsaládok karanténban
Tovább olvasok
Kép
A saját esküvőmön ismertem meg életem szerelmét, aki nem a vőlegényem volt

Azért a többségünk úgy készül a saját esküvőjére, hogy aznap élete szerelmének mondja ki a boldogító igent, fogad örök hűséget, megy bele a jóban-rosszbanba, holtunkiglag, holtáiglan. Eszter is így kelt fel azon a fülledt, nyári, szombati napon, amikor szentül meg volt győződve arról, hogy pár óra múlva ahhoz a bizonyos nagy Ő-höz megy hozzá. De nem. A nagy Ő ugyanis ott várta őt a saját lagziján, a vendégek között.

Kép
Miért olyan különlegesek az októberi gyerekek?

A tudománynak erre is megvan a válasza. Egészen pontosan 5 válasza.

Kép
Napi horoszkóp október 21.: a Skorpiók kilépnek a komfortzónájukból, a Vízöntők komoly kihívás előtt állnak

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz izgalmas üzeneteket küldtek ismét a csillagok!

Kép
Sipos Pál tettei nem évülnek el: Visszatérés Epipóba

Kávéztunk tanár barátnőmmel, fecsegtünk mindenféléről, és akkor egyszer csak nekem szegezte a kérdést: Olvastad azt a cikket? Milyen cikket, kérdeztem. Nézett. Nem is tudsz róla? Mindenki erről beszél. Én akkor hallottam életemben először Sipos Pálról.

Kép
Legyen buli a szüret! – Íme, 5 biztos tipp hozzá

A bor összehoz – ezt régóta tudjuk. De az talán sokaknak új információ, hogy magának a borkészítésnek is megvan ez a varázsereje, kezdve rögtön a szürettel. Ahogy egy disznótor vagy egy paintball csata, úgy a szőlő betakarítása is lehet igazi társasági esemény – annyi különbséggel, hogy ez utóbbi biztos nem ér véget naplementével.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem