Szinte mindenkinek van tetkója. Vagy csak én látom így?

tetoválás,tetkó,fájdalom,jelentés,jelkép,divat
Forrás: unsplash

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

B

Bőrbe varrt jelkép? Vagy egyszerű divat? Van személyes jelentése a viselője számára? Hova rakassuk, ha egyáltalán felvarratunk valamit magunkra?

Szerintem manapság a többség tetoválást visel. Ez persze nem közvéleménykutatás eredménye, pusztán az én személyes megfigyeléseim alapján gondolom ezt. A strandon bámészkodva döbbentem realizáltam, hogy az emberek többségén bizony van tetoválás. Színes, vagy fekete, kicsi vagy nagy, figurális vagy nonfigurális, de valamilyen van.

Vannak, akik olyan helyeken viselik a tetoválást, ami nem látszik felöltözve, mások nem vacakolnak ilyesmivel, és oda rakatják, ahol nekik tetszik. Nyakra, alkarra, lábszárra, vagy éppen az arcukra. Mindig elgondolkozom azon, vajon egy komoly üzleti tárgyaláson milyen benyomást tesz a tárgyalópartnerekre az a vezető, akinek az arcán egy tetovált könnycsepp virít, vagy a kezén hatalmas üss felirat éktelenkedik. Esetleg egy kígyó feje bukkan ki az ingnyakból...

Persze, az is lehet, hogy én vagyok az egyetlen, aki ilyen konvencionálisan gondolkodik, vagy egyáltalán ilyesmi az eszébe jut. Azon is el szoktam mélázni, hogy az a tetoválás, ami jól néz ki a duzzadó izmokkal teli felkaron, vajon, hogy mutat majd egy hetven, vagy éppen nyolcvanéves testen. És persze, az is foglalkoztat, hogy az odatetovált jelkép egyszerűen csak tetszik a viselőjének, vagy valami többletjelentést is hordoz számára...

tetoválás,tetkó,bőr,egészség,nő,férfi
forrás: unsplash
Van, aki kifejezetten szexinek tartja a tetoválásokat.

Van egy nagyon kedves barátnőm, neki több tetoválása is van, mindegyik régi, és imádja őket. Viszont itt kell megjegyeznem, hogy az összes tetkó olyan helyeken van rajta, amit adott esetben el tud takarni.

„Az elsőt a lábamra csináltattam, aztán lett egy a fülem mögött, és van egy a derekamon is. Mindegyiknek van számomra fontos jelentése, nem akármiket varrattam magamra, és szeretem is őket 15 év távlatából is. Időnként át kell üttetni, hogy szépek maradjanak, de ez hozzá tartozik. Arra direkt odafigyeltem, hogy olyan helyekre kerüljenek, amit bizonyos alkalmakon való megjelenéskor el tudok takarni és nem látszik. Nem tudom, hogy más fontosnak tartja-e ezt, nekem számít. Ahogyan az is, hogy egyik sem hivalkodó, nem nagy tetoválások, nem hiszem, hogy egy egészhátas tetkót valaha is bevállalnék”- meséli Nóri.

Eszter teljesen másként gondolkodik erről, neki máson sem igazán tetszenek a tetoválások, magára pedig semmi pénzért nem rakatna.

Szerintem a szép bőr a legszebb dísze egy nőnek, férfiakon sem tetszik
különösképp a tetoválás, de nőkön aztán egyáltalán nem. Egy időben a lányom is szeretett volna, szerencsére sikerült erről lebeszélnem kamaszként, most 25 éves, és már nem akar. Még az egészen pici tetoválások sem vonzottak soha, pedig nem vagyok vaskalapos, és megértem, ha valakinek ez tetszik. A végleges dolgokat amúgy sem szeretem, nehéz eltüntetni, és még akkor is látszik, ha lézerrel szedik le. Arról nem is beszélve, hogy biztosan nem tesz jót a bőrnek a beleinjekciózott festékanyag.

tetoválás,tetkó,bőr,férfi,nő,egészség,divat
forrás: unsplash
Egyesek szerint a tetoválás az önkifejezés egyik eszköze.

Szexi és jól néz ki?

Timi a másik véglet, ugyanis imádja a tetoválásokat. Neki is van öt nagyobb, a
férjének pedig számtalan tetkója van, az egész felsőteste ki van varrva. Szerinte
hülyeség, hogy el kell takarni, hiszen pont az a lényege, hogy más is láthassa.

„Sosem értettem, amikor valaki fintorog egy tetoválás láttán, most már olyan
szépeket lehet csináltatni, hogyha hozzáértő készíti, akkor pici műalkotások. Arra kell
inkább figyelni, hogy a viselője ne hízzon nagyon el, mert csúnyán szétreped
olyankor, és akkor oda a minta, meg az esztétikum. Sosem féltem attól, hogy fájni
fog, de jártam már olyan szalonban, ahol abba kellett hagyni egy mintát egy pasin,
mert nem bírta a fájdalmat. Ebben nem vagyunk egyformák, és vannak területek,
ahol tényleg érzékenyebb a bőr és jobban fáj. Mindenesetre egyiket sem bántam
meg, és szerintem nagyon szexi a férfiakon is, meg a nőkön is.”

Az, hogy nekem nem tetszenek a tetoválások, attól még el tudom fogadni, hogy
másnak tetszik, boldoggá teszi. Az élet attól szép és színes, hogy nem gondolkozunk
egyformán, mindenkinek más az ízlése, más a stílusa. Te mit gondolsz a
tetoválásról? Szívesen viselnéd? Van már tetoválásod? Ha igen, milyen és mennyi?
Írd meg nekünk!

Tovább olvasok
8 lófarok verzió a nyár legmelegebb napjaira

Mikor úgy érzed, az utca szaunává változott, jól jön egy kényelmes hajviselet.

Hírességek, akik csaknem nagymama korban szültek

Negyvenöt évesen egy nő tulajdonképpen már a klimatérium csendes felvezető szakaszába lép, de egyre gyakrabban fordul elő, hogy aki későn állapodott meg, nehezen találta meg az Igazit, csak ekkortájt vág bele a családalapításba. Itt van mindjárt 13 híres nő, akik bevállalták a késői anyaságot.

Unod a meleget? Nézegess hűs, zimankós, havas fotókat

Tudományos megfigyelések szerint a hideget ábrázoló fotók pszichésen csökkentik a hőérzetet. Kipróbáltuk és nálunk működött!

5 tuti tipp az alkohol semlegesítésére

Bizonyára a legtöbbünkkel megesett már, hogy ünnepi alkalmak során vagy éppen legnagyobb szívbánatunkban a pohár fenekére néztünk, melyet másnapra már egész biztosan erősen meg is bántunk.

Miért olyan nehéz hagyni kirepülni a gyerekemet?

Második élet adatik a nőnek azzal, hogy gyereke születik. Véget ér az az élete, amelyben önálló lényként tekinthetett magára. Onnantól haláláig anya lesz, csak éppen ezzel az anyasággal egyre kevesebb konkrét teendője van.

Pszichopaták a filmvásznon – miért tartjuk őket vonzónak?

Hogyan lehet szeretni egy sorozatgyilkost? Szimpatizálni egy szkizofrén páriával, akit az erőszak fűt? A forgatókönyv íról ezt is megoldják, nyilván.

4 tökéletes szín amit nyári esküvőn viselhetsz

A nyár nem csak a kánikula, de az esküvők szezonja is. Fehéret, feketét nem illik viselni, iratlan szabály, hogy pirosat sem, mert nem szokás túlöltözni a menyasszonyt. Mutatok négy színt, amivel biztos nem lősz mellé és konkrét ruhákat is ajánlok a webshopokból.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem