Tésztaételek és borpárjaik

Borítókép: Tésztaételek és borpárjaik Forrás: Dubicz Borászat
Talán a legváltozatosabb és a legtöbb variációra lehetőséget adó fogások a tésztaételek. Rengeteg formában és ízvilággal készíthetők, és a felhasználható alapanyagok tárháza is végtelen. Ráadásul általában nem igényel túl sok időt az elkészítésük, mégis tartalmasak, laktatóak, tehát egyszerűen nagyszerűek. Ami pedig a legfontosabb, remekül párosíthatók hozzájuk borok. „Kóstoljunk” is bele, melyik tésztaételhez, pastatípushoz milyen bort érdemes a pohárba tölteni.

Könnyed tésztasaláta könnyed borokkal

A tésztasalátát nagyon könnyű elkészíteni, és még egy hatalmas előnye van, szinte bármit beletehetünk, ami esetleg megmaradt a hűtőnkben – beleértve akár magát a megmaradt főtt tésztát is. Mehet bele bármilyen zöldség, de akár húsféle (kolbász, szalámi vagy sült csirke, esetleg hal), illetve főtt tojás vagy különböző sajtok is. A saláta öntete is ripsz-ropsz elkészül, elegendő hozzá egy kis olívaolaj, bor- vagy más ecet, fűszerek, de gazdagíthatjuk akár joghurttal, tejföllel vagy kefirrel is. Érdemes egyből jó nagy adagot készíteni belőle, hiszen ha hűtőbe tesszük, fantasztikusan összeérnek az ízek – már ha marad belőle. A langyos vagy hideg tésztasalátákhoz leginkább lendületesebb, könnyedebb fehérborokat válasszunk. Mátra sorozatunk friss, gyümölcsös fehérborai közül mi egy élénk savú, jó egyensúlyú Olaszrizlinget párosítanánk hozzá.

A CIKK IDE KATTINTVA FOLYTATÓDIK