Melyik város lakójaként volna jó távmunkában dolgoznod? Teszteld magad

digitális nomád,távmunka Forrás: Getty Images
Álmodoztál már arról, hogy egy szál laptoppal kiköltözz a trópusokra és a tengerparton ülve dolgozz, miközben kókuszdióból szürcsölöd a levét? Nos, egyrészt korántsem vagy egyedül (ha nem tudnád), másrészt tesztünkből kiderítheted, melyik városban kellene élned valójában.

Az Internet egyik legnagyszerűbb vívmánya, hogy a munkánkat valójában a világ bármely pontján elvégezhetjük, nem vagyunk helyhez kötve. Márpedig, ha ez így van, akkor a Földgolyó másik végén is dolgozhatunk, nem? Dehogynem. Ezt elég sokan így gondolják, olyannyira, hogy a digitális nomádok mozgalma „népbetegséggé” fejlődött az utóbbi években. Ami azt is jelenti, hogy egyre több kisebb-nagyobb egzotikus vagy csak szerencsés klímájú város él meg fényesen olyan expatokból, akiknek elegük lett abból, hogy télen hideg van.

Neked is az óceánpartra kellett volna születned? Ha már otthon vagy a gyerekkel, ezt simán megtehetnéd valahol máshol is? Akkor miért ne lennél te is digitális nomád – az alábbi tesztben felmérheted, hogy melyik, a távmunkára kifejezetten alkalmas célpontra kéne elröppenned akár már holnap: