A testével védte a gyerekeket a nekik rohanó autótól a dada

dada,bűncselekmény Forrás: Pikist / a kép illusztráció
A lopott autót vezető ismeretlen férfi ezután elmenekült. Az asszonyt a környezete mindig is „rendkívül védelmezőnek” ismerte.

A napokban egy amerikai nő, Marina Fuentes és a rábízott két kisgyerek épp egy Washington környéki lakónegyedben sétáltak, amikor egy lopott autó száguldott feléjük a járdán és nekilökte az asszonyt a mellette álló támfalnak.

Fuentes a kórházi ágyán fekve számolt be az WCR-TV-nek a halálközeli élményéről. „Úgy érzem, az életemnek vége, már sosem lesz ugyanolyan, mint előtte volt” – mondta. A két gyerek 2 és 7 éves.

Az autó eredetileg egy ételfutáré volt, tájékoztatott a helyi rendőrség. Amint látta, hogy feléjük száguld, Marina gondolkodás nélkül a gyerekek elé állt. „Egy puffanást hallottam a hátamon – idézi fel. –

Lenéztem és átkaroltam a babakocsit a kezemmel, a karommal és a mellkasommal.

Az elkövetőt még keresi a rendőrség, a People magazin szerint csütörtökön még nem azonosították. A gyerekek, hála Fuentes gyors reakciójának, nem sérültek meg.

Gyűjtés is indult egy crowfunding oldalon, hogy Fuentes ki tudja fizetni a kórházi kezelés díját, a jelzálogát és más felmerülő költségeket. Egy másik oldalon gyűjtenek az autó eredeti tulajdonosának, aki szintén megsérült a bűncselekmény során.

További érdekesség, hogy a gyűjtés indítója, Claire Keller elmondta a tévécsatornának: őrá is Fuentes vigyázott annak idején, amikor még gyerek volt. – Imádja a gyerekeket, és mindannyian tudjuk, mennyire odaadóan gondoskodik róluk… Mintha a második anyám lett volna, ezért úgy éreztem, az én felelősségem gondoskodni róla, ahogy azt bárki megtenné, amikor egy közeli hozzátartozója bajba kerül.

Fuentesnek több csontja eltört és számos műtétre volt szüksége; az orvosai szerint nagyjából hat hónapa alatt teljesen rendbejön.

A mai szülők már biztos nem vennék meg ezeket a gyereküléseket: