Nemcsak hidratál, de fogyásodnak a kulcsa is lehet: 8 ok, amiért fogyassz uborkát!
Az uborka az egyik legalapvetőbb élelmiszer, amely rendkívül finom, egészséges, és számos módon felhasználható. Tulajdonképpen minden salátába, zöldséges alapanyagú ételbe, esetleg egy mennyei szendvicsbe is kitűnő választás lehet, hiszen ez a szuperélelmiszer nemcsak nagyon egészséges, de rendkívül sokoldalú is.
Rendszeres fogyasztása ajánlott fogyókúra esetén, hiszen magas víztartalma miatt kiválóan hidratál, alacsony kalóriatartalma pedig ideális azok számára, akik fogyni szeretnének. Ezentúl rostban gazdag, ami segíti az emésztést és a teltségérzetet nyújt, káliumtartalma pedig szabályozza a vérnyomást. Így valódi csodaszernek számit abban az esetben, ha a fogyás a célod. Ezentúl tele van vitaminokkal, antioxidánsokkal, értékes ásványi anyagokkal, melyek mind támogatják a szervezet egészséges működését.
Fontos tudni, hogy Magyarországon az uborka szezonja májustól októberig tart, a csúcsidőszak azonban júliusban és augusztusban van. Ekkor a legédesebbek és legzamatosabbak az uborkák.
Az alábbiakban összegyűjtöttük az uborka jótékony hatásait. Eláruljuk, nem véletlen ajánlják, hogy építsd be az étrendedbe.