Kedvelt alapanyag a konyhában, de tudtad, hogy rákellenes egészségbomba? A rukkola jótékony hatásai
A rukkola számos értékes tápanyagot tartalmaz, köztük vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat. Ezek az összetevők hozzájárulnak az egészségünk megőrzéséhez. Annak ellenére, hogy sokan nem kedvelik kesernyés íze miatt, bizony igencsak érdemes beépíteni az étrendbe, ugyanis rengeteg áldásos hatása van az egészségre, és számtalan féle módon lehet kombinálni. Hiszen kiváló ízesítés lehet salátákhoz, szendvicsekhez, tésztákhoz, turmixokhoz, de köretekben is megállja a helyét, sőt még levesekbe is ízletes lehet.
Különös előnyei közé tartozik, hogy miután nem igényel jelentős gondoskodást, így akár kis kertekben, teraszon, sőt még az erkélyen is termeszthető, bár érdemes tudni, hogy kifejezetten kedveli a félárnyékos helyet.
Az alábbiakban összegyűjtöttük a rukkola áldásos hatásait, amelyek miatt különösen érdemes fogyasztani. Mutatjuk is, melyek ezek!