Praktikák a lógó felkar ellen: ezekre esküszik az internet népe!

Borítókép: Praktikák a lógó felkar ellen: ezekre esküszik az internet népe! Forrás: VladimirFLoyd/Getty Images
Kevés idegesítőbb, esztétikailag zavaróbb dolog van, mint a petyhüdt felkar, melynek eltüntetésével igazán nehéz felvenni a harcot. A legnagyobb probléma pedig, hogy hiába próbálkozunk gyakorlatsorokkal célzottan eltüntetni a felkar feleslegét, szinte lehetetlen erre konkrét módon ráhatással lenni. Azonban az internet népe esküszik néhány praktikára, mely megpróbálja felvenni a harcot a lógó felkar ellen. Mutatjuk is, melyeket érdemes kipróbálni.

Harc a lógó felkar ellen

Sajnálatos módon a karok bőre hajlamosabb a megereszkedésre, mint a test más részei, ezentúl bizonyos genetikával rendelkező emberek célzottan erre a területre híznak. A felkar bőrének megereszkedése elsősorban az elhízásnak tulajdonítható probléma, ezentúl hatással van rá a kollagén és elasztin csökkenő termelése az idő múlásával.

Annak ellenére, hogy egyértelműen az edzés és az egészséges táplálkozás van a legjótékonyabb hatással a fogyásra, ezáltal pedig a felkar tónusosabbá tételére is, cikkünkben olyan alternatív módszereket fogunk bemutatni, mint például pakolások, tekercselések, melyek szintén segíthetnek a problémán. Ezek a módszerek javíthatják a bőr rugalmasságát, csökkenthetik a megereszkedést, és feszesebb karokat eredményezhetnek.

Forrás: AndreyPopov/Getty Images
A lógó felkar ellen számos praktikát be lehet vetni, ezeket érdemes kipróbálni.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a praktikák nem helyettesítik az edzést, sem pedig az egészséges táplálkozást. Így a kívánt eredmény eléréséhez érdemes kombinálni ezeket a praktikákat egészséges életvitellel. Ezentúl nem lehet olyan dolgok mellett sem elmenni, mint a bőr hidratáltsága, hiszen ennek köszönhetően fogja tudni megőrizni a rugalmasságát.

Íme a legjobb házi praktikák lógó felkar ellen!