Ne csak nézegessük és igazgassuk; vizsgáljuk is a melleinket

Borítókép: Ne csak nézegessük és igazgassuk; vizsgáljuk is a melleinket Forrás: unsplash.com/Victoria Strukovskaya
Nap, mint nap méregetjük, nézegetjük a tükörben, igazgatjuk a melltartónkban, ruhánkban, de az igazán fontos mozdulatokat mégis elhanyagoljuk! Habár az emlődaganat világszerte a nőket leggyakrabban érintő rákos megbetegedések egyike, amely kellő odafigyeléssel időben felismerhető és jó eséllyel gyógyítható lenne, mégis napjainkban a legtöbb nő tabuként kezeli a mellei önvizsgálatát.

Az AVON 2020-as mellrák témájú kutatásából többek közt az is kiderült, hogy a magyar nők 10%-a még soha nem hallott az emlőönvizsgálat fontosságáról, holott a megkérdezettek 60%-ának él a környezetében mellrákban érintett személy. Ezek a megdöbbentő tények ihlették az AVON, a mellrák elleni küzdelem hónapja alkalmából készített rövid figyelemfelhívó videóját.

A fürdőszobánkba zárkózva, készülődés közben sűrűn méregetjük, igazgatjuk mellünket, de valahogy az önvizsgálatot még mindig sokan kínosnak és tabunak érezzük, pedig testünk ismerete és rendszeres vizsgálata teljesen természetes, és akár az életünket is megmentheti! Az AVON a mellrák elleni küzdelem élharcosaként évek óta küzd ezen tabuk ledöntéséért és azért, hogy minden nő figyelmét felhívja erre a rendkívül súlyos, de időben felismerve jó eséllyel gyógyítható betegségre.

A szépségmárka idén októberben egy egyedülálló, minden tabut ledöntő kisfilmmel igyekszik hatni a társadalomra, és egy rendkívül fontos üzenetet közvetíteni minden nő számára az önfigyelemről és öngondoskodásról. A rövidfilmben nők reflexszerű mozdulatainak sokaságát láthatjuk, amelyek mindenkinek természetesek és minden nap akár többször is előfordulnak. Ezeknél azonban vannak sokkal fontosabb mozdulatok is, amelyekre sokan sohasem szánunk időt! Minderre felhívja a figyelmünket a rövid videó, amelyet az AVON Magyarország YouTube csatornáján, IDE kattintva tekinthetünk meg.

„2020-ban végzett kutatásunk során azzal a megdöbbentő ténnyel kellett szembesülnünk, hogy

a testtudatossági trend folyamatos növekedése ellenére, nagyon sok nő még mindig tabuként kezeli az emlő önvizsgálatot és nincs tisztában ennek fontosságával.

Ezért készítettük el idén októberben figyelemfelhívó kisfilmünket, amelyben szinte reflexszerű, mindenki számára ismerős mozdulatok összegyűjtésével szeretnénk elgondolkodtatni a nőket saját testükkel kapcsolatban. Hiszen az igazán fontos mozdulatok nem csupán széppé tesznek, hanem akár életet is menthetnek” – mesélte Busi Andrea, az AVON Magyarország CSR Specialistája.

„Valljuk be, hogy mi nők sokszor hiúk vagyunk. Sokat nézegetjük, méregetjük testünket, esetleg hosszabb lábakról, vékonyabb derékról, kerekebb mellekről álmodozva. Mindeközben elfeledkezünk arról, hogy éppen a különbségek tesznek minket egyedivé, elfelejtjük elfogadni, szeretni és megismerni önmagunkat. Pedig nagyon fontos, hogy jól ismerjük a saját testünket, hogy észrevegyük ha valami megváltozik és időben orvoshoz forduljunk.” – tette hozzá a szakértő.

A mellrákról és az önvizsgálat helyes lépéseiről az AVON oldalán, ide kattintva tájékozódhatunk.

Galériánkban olyan hírességekről olvashatsz Hollywood fénykorából, akik megküzdöttek a mellrákkal